Skrevet af: Anne

Blomkål med mayonnaise

Det skal du bruge:

1 Blomkål ▪ ▪ Mayonnaise: ▪ 1 æggeblomme ▪ 1 spsk sød god sennep ▪ 1 spsk balcamico ▪ 1 dl solsikkeolie ▪ salt

Blomkål med mayonnaise lyder måske lidt underligt, det tænkte jeg i hvert fald da min far ønskede denne "ret" til aftensmad. Men hans argument var: "det plejer farmor da at lave, og du er så god til at lave mayonnaise".  Et argument jeg ikke kunne modstå. Retten består ganske enkelt kun af dampet blomkål og mayonnaise, som vi spiser til laks og rejer. Jeg tror retten er stærkt inspireret af 70'er klassikeren "maskeret blomkål".

Efterhånden er det blevet en fast tradition, at jeg laver denne ret til min far når jeg er hjemme, og han har ret, det er virkelig lækkert med mayonnaise til et dampet blomkål. Der er intet fancy ved retten, kun at jeg laver mayonnaisen med balsamico eddike, hvilket giver mayonnaisen en lidt mærkelig farve.

Blomkål med mayonnaise

Server blomkålen med masser af friske grøntsager, frosne ærter og kogte æg til rejer og røget fisk. 

Velbekomme

S�dan g�r du

Damp hele blomkålen ved at hælde vand ca. 2 cm op i gryden sammen med salt, bring det i kog. Put blomkålen i og lad det koge under låg til blomkålen er mør.

Mayonnaisen:

Pisk æggeblomme, sennep, balsamico eddike og salt sammen, tilsæt olien i en lind stråle og bliv ved med at piske til mayonnaisen har den ønskede konsistens. 

Blomkål

Blomkål til fisk

Opskriftsinfo

Varighed: 20 min
Personer: 4
Sv�rhedsgrad:
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar