Skrevet af: Anne

Grønkålssalat

Det skal du bruge:

Grønkål ca 300g (en hel pose) ▪ 1 dl edamame bønner ▪ 1 æble ▪ 20 saltristede hasselnødder ▪ ▪ Dressing: ▪ 1,5 dl hytteost ▪ 1 spsk balcamico ▪ 1 spsk sød god sennep ▪ salt og peber

Den grønne krøllede kål, med sin stærke kål smag er måske ikke på favoritlisten når det gælder salater? Det er den her salat herhjemme! Tricket med grønkål er at den skal krammes. Den stive kål falder sammen og bliver blød når salaten krammes, hvilket gør den nemmere at spise. Denne salat krammes med en dressing af hytteost. 

Grønkålssalat med saltristede hasselnødder

Mit første møde med denne salat var til en ost og rødvins aften med en masse skønne piger. Siden hen har jeg justeret salaten så den nu er helt min egen. Denne salat er rigtig god til alt hvor rødvin også er godt, så som rødt oksekød, vildt, laks og ost.  

Grønkålssalat

I aften spiser jeg salaten til en stor bøf med kartoffel fritter. 

Velbekomme

Grønkålssalat

S�dan g�r du

Rør dressingen af hytteost, balcamico og sennep i en stor skål. Skyl grønkålen rigtig godt. Tør kålen og fjern det værste af stokken. Hak kålen fint og put den i skålen med dressingen. Kram grønkålen med hænderne til den falder sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og tilsæt dem. Skær æblet i tern og tilsæt også det. Rør rundt i salaten og smag til med salt og peber, drys saltristede hasselnødder på toppen. 

Salt ristede hasselnødder

Opskriftsinfo

Varighed: 10 min
Personer: 4
Sv�rhedsgrad:

Tips & Tricks

Kram grønkålen til den falder sammen, så bliver kålen blød og nemmere at spise.

Vil du spare på kalorierne, så undlad nødderne.

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar