Det skal du bruge:
Mmm… Mandel smør, det er lækkert! Jeg laver engang i mellem mandelsmør, og bruger den i stedet for peanutbutter, når jeg synes det skal være lidt ekstra lækkert. Jeg spiser den på pandekager eller som smørklat i grød. Jeg kan også finde på at dyppe frugtbåde i mandelsmør og spise dem som eftermiddagssnacks. Smørret bruger jeg også nogengange i salatdressinger. Der er muligheder nok, det eneste det kræver er en kraftig blender eller foodprocessor.
Velbekomme.
Sådan gør du
Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 min. De skal være gyldne, det giver mandlerne meget mere smag. Køl mandlerne. Blend dem derefter i en foodprocessor indtil de bliver til smør. Jeg har erfaret, at desto længere tid mandlerne blendes, desto mere flydende bliver smøren. Til sidst tilsættes salt og nøddesmøren smages til.
Opskriftsinfo
Varighed: | 20 min |
Personer: | 4 |
Sværhedsgrad: |
Tips & Tricks
Du kan bruge alle former for nødder og kerner til smøren, det er kun fantasien der sætter grænser.
Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget