Det skal du bruge:
Wauw effekten ved at røre sin egen mayo, er langt større end sværhedsgraden ved at røre den. Her får du en simpel og nem opskrift på en helt klassisk mayo, jeg pisker min mayo med en håndmikser, hvilket helt sikkert vil få enhver rigtig kok til at gyse "en mayo skal røres i hånden" men det er virkelig nemt og hurtigt med en håndmikser. Jeg rører min egen mayonnaise, fordi det smager bedre og fordi jeg på ingen måde er vild med fabriksfremstillede fødevarer. Jeg tror fuldt og fast på at der er en ernæringsfordel i alt der er hjemmegjort. Mayonnaisen rører jeg enten med en økologisk koldpresset raps- eller solsikkeolie. De koldpresset økologiske olier kan godt have en bitter smag, da de er fremstillet på den mest skånsomme metode. Hvorimod en mere smagsneutral olie har været igennem en raffineringsproces, hvor olien har været opvarmet. Det er ikke muligt at købe økologisk raffinerede olier, som industrien anvender til deres meget smagsneutrale mayonnaiser. Jeg synes ikke den koldpresset smag er gennemtrængende og synes bestemt der er noget lækkert over en økologisk raps eller solsikke olie frem for de konventionelle raffinerede.
Olie er en vegetabilsk fedt kilde der er fuld af de gode umættede fedtsyrer, men olie og dermed mayo er kalorietæt, så pas på, for det smager virkelig godt.
Velbekomme
Sådan gør du
Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen, tilsæt olien i en lind stråle mens der piskes konstant. Pisk til den ønskede konsistens.
Opskriftsinfo
Varighed: | 5 min |
Personer: | 4 |
Sværhedsgrad: |
Tips & Tricks
Brug den eddike du har. Med æblecidereddike eller hvidvinseddike bliver smagen stadig neutral. Mayonnaisen smager også fantastisk med balsamicoeddike
Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget