Skrevet af::: Timmy Wæxfældt

Mind to muscle connection

Kunne du tænke dig at få næsten det dobbelte ud af din træning?

Et nyt studie (Marts 2018) har vist, at ved at fokusere på den aktive muskel i en øvelse, kan du næsten fordoble dine resultater hvis du er uøvet. Er du øvet, skal du nok forvente lidt mindre.

En gruppe på 30 utrænede i 8 uger, hvor den 1. gruppe fokuserede på at spænde musklen og den 2. gruppe fokuserede på at få vægten op (det mest naturlige for det fleste). Efter 8 ugers træning havde gruppen der fokuserede på at spænde deres muskel 12,4% forøgelse af muskelmassen kontra 6,9% i gruppen der blot fokuserede på at få vægten op.  

 

Sådan spænder du i musklen

Det er ikke nok kun at tænke på musklen, du skal aktivt forsøge at spænde musklen under hele udførelsen. Du skal ikke kun MÆRKE den muskel du bruger, men aktivt SPÆNDE den. Det kan godt kræve lidt øvelse, men i løbet af et par træninger med øvelsen, skal du nok få styr på det. Dette giver umiddelbart de bedste resultater, når det gøres i mellem 8-12 gentagelser.

Ud fra egne erfaringer, oplever de fleste en lille forringelse af styrken ved at fokusere på musklen, da det fjerner lidt at fokus fra tekniske punkter, men også føles mere udtrættende i den aktive muskel.

Det kan være en god idé at starte med mere simple øvelser der kun bevæger 1 led (f.eks. Tricep Push Down) og derefter arbejde sig frem til øvelser, der bruger flere led (f.eks. squat).

Hvis du ikke er sikker på hvilke øvelser der aktiverer hvilke muskler, kan du forsøge at lave relativt mange (15-20) gentagelser og mærke efter ”syre”. Her vil du oftest få en god indikation af hvilken muskel der er aktiv.

Kunne du tænke dig at få hjælp til at vælge de øvelser der aktiverer de muskler du fokuserer på? Og samtidig finde frem til, hvordan du aktiverer dine muskler bedst muligt? Så kan du udfylde vores kontaktformular for en gratis samtale.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar