Skrevet af: Anne Søndergaard

Ærligt interview om UP Bootcamp

Ærligt interview med UP Bootcamp deltager

Hvad var dine forventninger til at deltage på Bootcampen? 

Mine forventninger er svære, at slå fast, jeg havde nok mere håb fordi jeg synes at forventninger ofte kan give bagslag, hvis ikke de bliver opfyldt. Et håb er ikke stålfast og må gerne være variabel eller mere abstrakt, så dem kan jeg forklare. 

Jeg meldte mig til i et håb om, at blive sund. Ikke kun fysisk, men også mentalt. At få en sundt forhold til mad, hvor jeg ikke så mad som min fjende, men som min ven, den der ville hjælpe mig mod mine mål.

Jeg håbede på, at få et bedre forhold til min krop. Ikke at væmmes over mig selv. Og med bedre forhold, var det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at jeg pludseligt skulle ligne en supermodel, fordi det vidste jeg godt ville være urealistisk, men nærmere tænke på at jeg gør noget godt for min krop, jeg er i færd med at blive stærk – derved håbede jeg på, at kunne kigge mig selv i spejlet og se et værktøj. Kroppen er et værktøj som bærer dig igennem livet, jeg skulle se det som at jeg plejer værktøjet, sørger for at tandhjulene er rustfrie og polerede. 

Ift. Anne, håbede jeg på, at hun kunne udstyre mig med værktøjer til, at nå i mål. Selvfølgelig havde jeg nogle fysiske præstationer jeg gerne ville opnå, ift. Vægttab og at få stramt lidt op, som Anne har hjulpet mig med. 

 

Har Bootcampen levet op til dine forventninger? 

Bootcampen har levet op til mine forhåbninger om, at få reduceret mit had til mad og min krop. Jeg hader ikke længere den måde jeg ser ud på, jeg kan se på mig selv og ikke kun rationelt, men med fuldt overlæg og overbevisning sige ”det er ikke helt dårligt”. Der er stadig lang vej, men det går.

Jeg, til nogen grad, hakker ikke ned på mig selv, hvis jeg tager et uplanlagt stykke chokolade, men siger ”jamen så får du bare ikke fredagsslik” eller, ”så går vi lige en tur”. Førhen, ville jeg nok bare spise fem stykker mere, for at trøste min dårlige samvittighed, som jo bare gav bagslag, fordi så fik jeg endnu dårligere samvittighed. Jeg har også lært at spise med bevidsthed – som jo var en af opgaverne – jeg har lært at vælge hvornår jeg spiser, om jeg egentlig er sulten, om jeg burde spise dét, jeg står med i hånden. 

Mine forhåbninger til Anne er 100% blevet opfyldt. Overordnet set har hun bare haft en kæmpe indsigt i, hvordan man ændre ens holdning til hvad der er sundt. Man bliver fremlagt så mange forskellige ”sundheder”, på de sociale medier, gennem venner, osv., som er totalt forkvaklet, eller i hvert fald ikke noget der passer til mig. Og styrkemæssigt har Anne lært mig hvordan man styrketræner og skubber sine grænser. 

 

Hvad syntes du om kostopgaverne? 

Jeg synes alle kostopgaver, pånær én, har været gavnlig for mig. Den ene opgave, som jeg personligt ikke havde så meget gavn af, var den sidste hvor der skulle tages billeder. Jeg fik det ikke gjort, og jeg så heller ikke, at jeg ændrede adfærd. Dog synes jeg opgaverne om bevidsthed, grøntager, protein og kulhydrater, har været super. Jeg har lært meget om kost – hvor jeg før troede jeg spiste sundt, fandt jeg ud af, at der var rigtig mange punkter, hvorpå jeg kunne ændre mine madvaner. 

 

Hvordan har det været at arbejde med kostopgaverne? 

Jeg synes det har været spændende og lærerigt. Der var mange ting jeg ikke vidste ift. hvordan mad påvirkede mig, som jeg har lært. Hvad jeg bliver mæt af og hvad jeg ikke bliver så mæt af. Jeg har f.eks. altid været meget proteinforskrækket, men har fundet ud af hvor meget det kan gavne mig og min mæthedsfornemmelse. Hvor lidt protein jeg f.eks. skal spise, for at jeg er mæt. 

 

Hvilken kostopgave finder du mest udfordrende og hvilken finder du mest effektiv/relevant? (uddyb gerne) 

Som nævnt foroven, var den sidste kostopgave ikke relevant for mig og udfordrende på den måde, at jeg ikke blev stimuleret af den.

De to der har betydet mest for mig og som jeg har fundet mest effektive, har været (jeg har været lidt inde på det) den med bevidsthed, fordi den har skabt et bedre og sundere forståelse for madvaner, samt opgaven om mere protein, da jeg har fundet ud af, at det er en smart måde at få begrænset mit kalorieindtag og mit tidligere store indtag af tomme kulhydrater.

 

Har dine kostvaner ændret sig og hvordan?

Ja, mine kostavner har ændret sig, i den forstand at jeg er mere bevidst om hvad jeg spiser og hvornår jeg spiser. Jeg har egentlig altid spist rimelig sundt og varieret, men jeg spiser endnu sundere og endnu mere varieret. Som nævnt, spiser jeg langt flere proteiner end før, som gør at jeg bliver mæt, på en tilfredsstillende måde. Jeg spiser generelt også bare alt det rigtige, størstedelen af tiden, som gør at jeg ikke har ligeså mange cravings som før. Jeg har lært at stoppe min trøstespisning i nogen grad og jeg har lært at tænke over hvornår jeg spiser, så ikke jeg spiser bare fordi jeg f.eks. keder mig, eller fordi jeg evt. lige bliver tilbudt noget mad, selvom jeg ikke er sulten.

 

Følte du at træningen var tilpas udfordrende?

Helt klart. For en der aldrig har dyrket styrketræning før, har det klart været udfordrende, og Anne er ikke til at forhandle med, så når man siger ”jeg tager lige et halvt kilo mere”, så siger Anne ”ja du tager lige 1 kilo mere!”

 

Har dine trænings/motions vaner ændret sig og hvordan? 

Desværre har det været svært henover julen og her i starten af januar, at få kommet i gang igen med, at få styrketrænet. Det er en dårlig undskyldning, men der har ikke været meget tid, pga. eksaminer, og når jeg stadig føler mig lidt ny i den her styrketræningsverden, er det stadig ret udfordrende at overskride grænsen med, at tage ned i fitness alene. Dog får jeg lavet et par øvelser herhjemme og går lange ture, næsten hver dag – så der er kommet en træng til, at skulle lave et eller andet fysisk, hver dag, og en glæde ved det, så lidt er der dog sket! 

MEN! Jeg har i sigte om, at få lavet nogle små ugentlige mål, som er lette at overkommet og som jeg gradvist kan øge. 

 

Føler du at du har lært noget og hvad? 

Jeg tror, at jeg gennem hele denne evaluering gradvist har sagt hvad jeg har lært, men jeg kan hurtigt ridse det jeg har lært op:

  • Bevidsthed om mad
  • Bevidsthed om hvad der er sundt
  • Accept af min krop, som den er
  • Lært at se kroppen som noget stærkt, og at alt godt du gør for den, er godt for sindet også
  • Lært at skubbe grænser
  • Lært styrketræningsteknikker
  • Lært at det der er svært i dag, er lettere i morgen

 

Har forløbet haft indflydelse på dit humør, din selvtillid og motivation for træning o.lign?

Humør: Jeg har fået mere overskud og jeg kan klart mærke at overskuddet ikke kun påvirker min effektivitet i dagligdagen, men også mit overskud til at være glad og frisindet. 

Selvtillid: Hmm… Min selvtillid er nok ikke på virket så meget, men mit selvværd er helt klart blevet større.

Motivation: Med større overskud, er også motivation kommet for at træne. Ikke kun motivation for at træne, men motivation for at være mere aktiv i hverdagen – altså gå nogle ture, tage på museum, tage i biografen, være social, osv. Så altså, ikke nødvendigvis motivation for fysiske og dermed træningsmæssige aktiviteter, men aktiviteter generelt, som får mig ud af lejligheden.

 

Vil du anbefale Bootcampen til andre?

Helt klart, og det har jeg også allerede gjort.

 

Har du ris eller ros, kan du skrive det her: 

Ros: I har en stor portion professionalisme for det i gør samt viden omkring det i laver, som gør at man bliver meget tryg og føler der er styr på tingene. Udover at det hele er meget professionelt, er der stor fokus på at man er i øjenhøjde med hinanden og man skal have det sjovt. Det hele skal ikke føles som hårdt arbejde, men man laver hårdt arbejde, på en sjov måde. Der er fokus på at man bootcamp medlemmerne imellem har det godt sammen, men at man også har et (professionelt) venskabeligt forhold til sin træner (Anne). Det gør, at man føler sig tryg ved, at spørge til råds eller komme med personlige bekymringer. Det er nemt og rart at åbne sig op overfor, hvis man har det lidt svært med noget. Det betyder helt vildt meget, da man derved kan få de betydningsfulde råd. Turde man ikke åbne sig op, ville det hele blive lidt overfladisk. 

Ris: Risen er egentlig mere baseret på nogle praktiske ting. Og det er egentlig ikke så meget ris, som bare nogle bemærkninger om, hvad der kunne gøres bedre. Noget jeg godt kunne have ønsket og som jeg ved, der vidst nok er blevet ønsket før, er mulighed for, at få målt fedtprocenten. Jeg synes det har været svært, specielt fordi jeg jo ikke var overvægtig da jeg begyndte, at vurdere hvad jeg egentlig tabte, da jeg tabte mig. Hvor stor en andel var fedt, hvor meget har været evt. vand osv.

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her

Unlimited Performance

Andre har opnået deres mål

Se hvad du kan opnå med et træningsforløb

Se mere her

Bootcamp for kvinder

Vi starter til marts. Få en gratis uforpligtende samtale

Læs mere
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar