Skrevet af: Oliver Thorgaard

5 tips til at holde kosten under Corona-lockdown

Vi oplever at rutiner og vaner er noget af det allerbedste, når det kommer til at holde en god og sund kost. Du er dog måske løbet ind i det problem, at der ikke længere er noget der hedder rutiner, struktur eller ”som det plejer”, fordi din hverdag er vendt på hovedet.

Dette kan f.eks. medføre unødvendige kalorieholdige snacks midt på dagen, som du normalt ikke ville spise, hvis du var på job. En undersøgelse har vist, at tilgængeligheden af mad, er en af de største årsager til at du spiser mere. Så det er formentligt ikke kun dig, der indtager flere kalorier, men generelt alle der går hjemme i øjeblikket.

 

1. Forsøg at holde den samme rytme og spis som du plejer

Dette er nok det bedste tip, da det hjælper dig med at have en nogenlunde ”normal dag”. Hvis du planlægger din dag med samme antal måltider og på de samme tidspunkter du plejer, så kan det hjælpe på impuls-spisning
Dette gælder selvfølgelig også dine mellemmåltider – hvis du altid spiser et æble kl. 10, så er der ingen grund til at skifte den ud med en Snickers, bare fordi du går hjemme. Plejer du selv at lave mad mandag aften, så hold ved rutinen, fremfor at købe take-away, og gem take-away'en til en aften, hvor du rent faktisk har lyst. 

 

2. Hav sunde snacks klar, så du ikke ryger i ”snackfælden” i løbet af dagen

Sukker trangen og lysten til noget lækkert, kan altid komme snigende, men hvis du forbereder nogle sundere alternativer, kan det hjælpe dig med at tage det bedre valg. Det er trods alt (lidt) hurtigere at åbne en Snicker og spise den, end at skulle skrælle gulerødder. Her er nogle snacks du kan have liggende, så du kommer på forkant med din lækkersult:

  • Skrællede gulerodsstave
  • Cherry/blommetomater og agurkestave
  • Skyllet frisk frugt (evt. skåret ud)
  • Koldt forfriskende vand (evt. sukkerfri saftevand)

 

3. Brug tiden på at lave nye opskrifter og gør maden lækker og spændende

Det er ikke altid der er tid til at lege Masterchef hjemme i køkkenet! Men går du hjemme, er der måske mere tid til det end der plejer, og du har mulighed for at forsøge dig frem. Du kan fx søge på opskrifter på nettet, lære nye teknikker fra kokke på youtube, eller prøve at lave noget andet end du plejer. Det kan gøre det både sjovere og mere lækkert at spise sund mad, hvis der er kræset lidt for det, og så kan du bruge dine nye evner, når lockdown engang er slut.

 

4.Lav en madplan

Du har måske prøvet at klokken er blevet 18, køleskabet er tomt, og hvad gør du så med mad? Ofte bliver der sikkert købt noget nemt take-away, som potentielt indeholder en del flere kalorier end den mad du ellers ville have lavet. En madplan kan hjælpe dig med at undgå disse situationer da du allerede har foretaget indløb og du skal ikke først ”finde på” hvad der skal laves.

Her kan du læse lidt tips til hvordan du kan lave din madplan.

BONUS-TIP: Sørg for at have spist og drukket inden du handler. Det kan hjælpe dig med at undgå at træffe irrationelle beslutninger når du handler.

 

5. Fjern kalorieholdige snacks fra hjemmet

Det kan være fristende at smide en plade chokolade i kurven når du handler. Problemet er, at nu hvor du går hjemme, fristes du langt lettere end normalt. Hvis du har noget lækkert derhjemme, så skal du, eller en du holder af, nok få spist det, før eller siden. Sørg derfor for ikke at have noget liggende, hvis du har intentioner om at spise færre snacks. Smid det du har ud i skraldespanden, og køb kun til enkelte lejligheder, som fx fredagsslik eller dessert til en kærestemiddag el. lign.
Så slipper du for at blive fristet, og du øger dine chancer for succes.

 

Hvis du ikke føler du har spist så godt under hele denne Corona-krise, og gerne vil komme ind i nogle bedre kost- og træningsvaner, så skriv til os for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig på vej!


Referencer:

The local food environment and diet: A systematic review

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar