Skrevet af: Timmy Wæxfældt

6 tips til Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger om styrketræning

Sundhedsstyrelsen har løftet sløret for deres nye anbefaling. Anbefalingen lyder på mindst 2 gange styrketræning om ugen for voksne og mindst 3 gange for børn. Her er 6 ting du skal vide for en god start! 

 

6 Tips til at få dig sikkert i gang

1000 klienters erfaring over ca. 10 år, har givet os kæmpe indsigt og erfaring med at hjælpe nye i gang med træning. Her er hvad vores erfaringer for hvad en god opstart er! 

 

1. Vælg øvelser efter lyst og underholdning

Der er rigtig mange anbefalinger til hvilke øvelser du skal lave og hvor effektive de er. Men hvis du synes de er for hårde, eller er trælse at udføre, slipper din motivation hurtigt op. 

For mange betyder det at øvelser i maskiner er at foretrække.Her kan du tænke mindre på korrekte bevægelserog fokusere mere på følelse og bevægelse. 

 

2. Find et træningscenter der ligger i en praktisk beliggenhed 

Gør det nemmere og mere belejligt at komme afsted, ved at vælge et træningscenter i nærheden af din bopæl, eller et der ligger på vej til eller fra dit arbejde. 

Hvis det er sværere end højest nødvendigt at komme til træning, får du hurtigt lavet en undskyldning for dig selv om hvor lang tid det tager, eller hvor besværligt det er. 

 

3. Vælg dit træningsmiljø med omhu 

Forskellige træningscentre har forskellige træningsmiljøer.  

  • Crossfit tilbyder oftest et mere råt miljø med fokus på intensitet, men stadig med godt sammenhold. 
  • Loop tilbyder miljøet til dem som skal ned og have det overstået og ikke bekymre sig så meget om hvad og hvordan. 
  • Pure Gym (Danmarks største kæde) passer godt til dem som er usikre på, hvilken retning de skal gå og gerne vil prøve de mange holdmuligheder. Herudover er det også et godt sted til dem som har det godt i store lokaler med relativt mange mennesker omkring sig. 
  • Lokale træningscentre tilbyder som regel nogle mere intime rammer med et roligt miljø, som oftest har færre forskellige tilbud, men går i dybden med få elementer af træning. 

 

4. Tag det der passer dig - Hold eller individuel

Kort sagt: Har du skader eller andre udfordringer med bevægelse bør du vælge den individuelle. Her kan du meget nemmere tilpasse øvelserne til din krops udfordringer og muligheder. Til gengæld skal du selv planlægge dit program og har ikke motivationen fra holdet. Har du ingen skavanker, eller umiddelbare udfordringer, kan holdtræning være en god mulighed for både at få en struktureret træning, men også motivationen af at have ligesindede omkring dig. 

 

5. Planlæg, planlæg, planlæg 

Ved at planlægge hvilke dage og på hvilket tidspunkt øger du sandsynligheden 2-3 gange for at komme afsted. Hvilket er den vigtigste del at lære, da det ellers er lige meget hvad du havde planer om at lave.  

 

6. Skru ned for tempoet!  

Selvom du træner hårdt, er udvikling af kroppen en laaaaangsom proces. Men heldigvis fortsætter du resten af livet, ikke?! Derfor kan det være en god ide at tænke i år i stedet for uger og måneder. 5kg ekstra i en øvelse om måneden lyder ikke af meget vel? Men efter 2 år er det vanvittige 120kg mere!  


God træning.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar