Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Kan jeg drikke alkohol hvis jeg vil tabe mig?

Det er et spørgsmål vores klienter ofte stiller og her får du vores svar:

 

Det kommer an på mængderne!

 

Alkohol og vægttab

Først lidt teoretisk viden:

Fedt indeholder 9 kcal pr. gram

Kulhydrat indeholder 4 kcal pr. gram

Protein indeholder 4 kcal pr. gram

Alkohol indeholder 7 kcal pr. gram

 

Som du kan se er alkohol meget kalorietæt og kroppen forbrænder alkohol før fedt kan forbrændes. Derudover blandes alkohol oftest med drikkevarer som indeholder meget sukker og indtages typisk sammen med god mad og snacks, hvilket øger kalorietætheden yderligere. Alkohol (og drikkevarer generelt) er let at indtage i store mængder, da de ikke biddrager til ret meget mæthed. 

Hvis du ofte tilføjer alkohol til din almindelige kost kan det resultere i en vægtøgning, hvis dit kalorieindtag overstiger dit daglige behov. Hvis du drikker alkohol engang imellem og er bevidst omkring mængderne og hvad du spiser dertil, kan du sagtens kombinere alkohol med et vægttab. Et lille til et moderat indtag af alkohol kan faktisk have nogle fordele.

 

Sådan kombinerer du alkohol med et vægttab

Først og fremmest er det vigtig, ikke at gøre for stor forskel på hverdag og weekend. Lad være med at slippe tøjlerne helt i weekenderne, for det er dig der skal gøre det hårde arbejde med at “betale tilbage” i ugens løb. 

Overspisning i weekenden

Har du besluttet dig for at du skal ud og have lidt ekstra god mad og drikke lørdag aften, kan du være lidt ekstra vedholdende i ugens løb på kost- og motionsfronten. Du kan også vælge at spise lidt mindre på dagen, fx undlade et måltid eller spise ekstra mange grøntsager i stedet for mere kalorietætte madvarer. Det er vigtigt at du ikke sulter dig selv alt for meget, for hvis du er død-sulten og møder buffeten eller et lækkert menukort, er det svært at undgå at overspise og være rationel. Spis en portion og prioriter hvad du vil smage. 

 

Kalorier i typiske drikkevarer med alkohol

Kcal i en flaske øl: ca. 125 kcal

Kcal i et glas vin: ca. 110 kcal 

Kcal i en drink (strawberry daiquiri): ca. 200kcal

Light drinks (skinny bitch / cola light og rom) ca. 80 kcal 

Du har måske hørt at øl feder - der er altså ikke noget fedt i øl, men lidt flere kalorier end i andre drikkevarer.

 

Strategier til at spare på kalorierne en våd aften i byen


1. For hvert glas du drikker som indeholder alkohol - drik da et glas uden (danskvand eller sukkerfri sodavand)
 

2. Begræns sukker-drinks og vælg drinks med light sodavand/danskvand
 

3. Vær en “tøse-drikker” og nip til din cocktail eller drink 

 

Og her er det VIGTIGSTE tip for at begrænse kalorierne fra en tur i byen: 

Lad være med at købe fastfood på vejen hjem og spis som du plejer dagen efter, så er der rigtig mange kalorier at spare.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar