Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Skal du spise protein efter træning?

Hvis du er vant til at styrketræne, har du sikkert hørt at du skal spise protein og/eller kulhydrater LIGE efter du har styrketrænet, ellers lukker dit anabolske vindue og din træning har været forgæves. 

 

Det anabolske vindue

Tanken om det anabolske vindue er baseret på tidligere studier, der undersøgte en gruppe der fik protein lige efter træning og en gruppe der ikke gjorde. Gruppen der fik protein efter træning opnåede bedre fremgang i muskelmasse. 

 

Spørgsmålet er, om effekten skyldes timing eller et større samlet proteinindtag set over hele dagen?

 

Protein efter træning

Et studie fra 2013 analyserede de tidligere undersøgelser og fandt frem til, at den positive effekt skyldes, at gruppen som fik en proteinshake efter træning, havde et højere dagligt proteinindtag. Der var fortsat en lille, men ikke signifikant fordel ved at indtage protein efter træning, MEN det handler nærmere om det totale proteinindtag frem for timing. 

James Krieger, Alan Aragon og Brad Schoenfeld (som er førende forskere indenfor området) anbefaler fortsat 0.4-0.5 g. pr. kg. kropsvægt PW for veltrænet individer. 

 

Konklusion 

I stedet for at se på proteinindtaget efter træning, skal du i stedet fokusere på at spise nok protein igennem hele dagen, for at maksimere dine resultater.

 

Læs vores bedste strategier til at spise mere protein.

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar