Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Skal du spise protein efter træning?

Hvis du er vant til at styrketræne, har du sikkert hørt at du skal spise protein og/eller kulhydrater LIGE efter du har styrketrænet, ellers lukker dit anabolske vindue og din træning har været forgæves. 

 

Det anabolske vindue

Tanken om det anabolske vindue er baseret på tidligere studier, der undersøgte en gruppe der fik protein lige efter træning og en gruppe der ikke gjorde. Gruppen der fik protein efter træning opnåede bedre fremgang i muskelmasse. 

 

Spørgsmålet er, om effekten skyldes timing eller et større samlet proteinindtag set over hele dagen?

 

Protein efter træning

Et studie fra 2013 analyserede de tidligere undersøgelser og fandt frem til, at den positive effekt skyldes, at gruppen som fik en proteinshake efter træning, havde et højere dagligt proteinindtag. Der var fortsat en lille, men ikke signifikant fordel ved at indtage protein efter træning, MEN det handler nærmere om det totale proteinindtag frem for timing. 

James Krieger, Alan Aragon og Brad Schoenfeld (som er førende forskere indenfor området) anbefaler fortsat 0.4-0.5 g. pr. kg. kropsvægt PW for veltrænet individer. 

 

Konklusion 

I stedet for at se på proteinindtaget efter træning, skal du i stedet fokusere på at spise nok protein igennem hele dagen, for at maksimere dine resultater.

 

Læs vores bedste strategier til at spise mere protein.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar