Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Forpligtelse – Skab den og få succes med dit mål

At have en forpligtelse til noget betyder, at du har taget et ansvar og har forpligtet dig til at gøre noget, selvom det måske ikke altid er let eller bekvemt. Det kan være at forpligte dig til en træningsrutine, et nyt job eller at gøre noget for andre. Men uanset hvad det er, kan en forpligtelse hjælpe dig med at nå dine mål og opnå succes. I dette indlæg vil vi undersøge, hvordan forpligtelse kan hjælpe dig med at nå dine mål og hvorfor det er vigtigt. 

 

Hvad betyder det at være forpligtet? 

At være forpligtet betyder at have taget et ansvar for noget eller nogen. Det kan være at have forpligtet dig til at træne regelmæssigt, at arbejde på et projekt, eller at hjælpe en ven eller et familiemedlem. Forpligtelse betyder at gøre noget, selv når det er svært, og at holde fast i dine mål, selvom du støder på modgang eller udfordringer. 

 

Hvordan kan forpligtelse hjælpe dig med at nå dine mål? 

Forpligtelse kan være en afgørende faktor for at nå dine mål på flere forskellige måder: 

Skaber motivation: Forpligtelse kan skabe en følelse af forpligtelse til at opnå dine mål. Når du forpligter dig til at opnå noget, føler du en stærkere motivation til at tage de nødvendige handlinger for at nå dit mål. 

Øger fokus: Når du forpligter dig til et mål, øger det dit fokus på det, du ønsker at opnå. Du vil have tendens til at fokusere mere på de handlinger, der vil føre dig tættere på dit mål, og du vil være mindre tilbøjelig til at blive distraheret af andre ting.  

Skaber en plan: Forpligtelse kan også hjælpe dig med at skabe en plan for, hvordan du vil nå dine mål. Når du forpligter dig til noget, tvinger det dig til at tænke på, hvordan du vil opnå det, og hvad der skal til for at nå det.  

Skaber konsistens: Når du er forpligtet til noget, bliver det en vigtig del af dit liv, og du vil være mere tilbøjelige til at tage konsistente handlinger for at nå dine mål. Du vil være mere fokuseret på dine mål, og du vil arbejde hårdere for at nå dem. 

Skaber ansvarlighed: Forpligtelse kan også hjælpe med at skabe en følelse af ansvarlighed. Når du forpligter dig til noget, føler du dig mere ansvarlig for at nå dine mål, og du vil være mere tilbøjelige til at holde dig selv ansvarlig for at tage de nødvendige handlinger for at nå dem. 

Samlet set kan forpligtelse hjælpe dig med at nå dine mål ved at motivere dig, øge dit fokus, skabe en plan, skabe konsistens og skabe ansvarlighed. Det er vigtigt at huske, at forpligtelse ikke garanterer succes, men det er en vigtig faktor, der kan hjælpe dig med at tage de nødvendige skridt for at nå dine mål. 

 

Hvordan forpligter du dig? 

Nu ved du hvor effektivt og vigtigt det kan være med forpligtigelse. Så mangler du bare hvordan 

Der findes mange metoder men dem vi oftest bruger og anbefaler vores klienter er: 

  • Fortæl nogen du har tæt om dine mål 
  • Fortæl sociale medier om dine mål 

  • Få en træner til at hjælpe dig 

  • Brug afkrydsningsark 

  • Kryds af i en app 

 

På vores holdforløb skal deltagerne hver dag krydse af (i en app) JA/NEJ, om de har udført deres aftalte handling/opgave.  

Er du typen der bruger post-its og en fysisk kalender, bruger vi også printede afkrydsningsark, som  

hvis de hænger de rigtige steder, kan minde dig om din opgave. 

Sidst men ikke mindst er dialogen med en træner et effektivt værktøj, da det aldrig er rart at fortælle andre at man ikke er lykkes. Dog sikrer en god træner at du går derfra med fornyet energi og er klar at fortsætte vejen med målet!  

 

Mangler du en til at holde dig forpligtiget og måske vise dig nogle tips og tricks, så kan du booke en uforpligtende snak ved os her.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar