Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Så mange måltider skal du spise for at tabe dig

Mange måltider dagligt virker

Mange måltider dagligt virker fordi et måltid er en planlagt snack. Nøgleordet er her PLANLAGT. 

Lige nu spiser du antageligt 2-3 måltider om dagen; morgen (måske), frokost, aften. Hvilket er rigtig fornuftigt. Dog spiser du antageligt ”snacks” flere gange i løbet af dagen og du er ikke helt sikker på hvad de består af. Du har måske også en tendens til at vælge de mere energi-tætte snacks, hvilket kan lede til vægtforøgelse eller at du ikke tabe dig!

Der kom for nyligt en kunde som søgte hjælp til at få kontrol over sine snacks, som ofte resulterede i et meget højt kalorieindtag.

Vi aftalte at han fremadrettet skulle planlægge et 4. måltid. Måltidet skulle placeres på det tidspunkt, eller i den situation hvor han oftest begyndte at snacke eller spise uhensigtsmæssigt. Han lavede en liste med 3 forskellige måltider han både kunne lide og som virkede mættende. Med 4 måltider i steder for 3, er der nu større mæthed igennem dagen og alle måltider har nu en generel struktur som gør, at han spiser ift. sit mål om lavere fedtprocent og får nemmere ved at sige nej, eller gå udenom de energitætte snacks. 

 

Sådan snacker du mindre

Prøv selv at planlægge et måltid der hvor du har mindst kontrol over hvad du spiser. Hvis ikke du er helt sikker på hvornår det er, oplever vi ofte at omkring kl. 15 og 20.30 er nogle af de svære tidspunkter. Det er her ofte ca. 3 timer siden du spiste sidst og sulten begynder at trænge sig på.  

Det kan være en god ide at have klargjort eller lavet måltidet på forhånd og måske have 2-3 forskellige måltider at vælge i mellem i løbet af ugen.

Mangler du ideer til dine sunde måltider kan du finde inspiration på bloggen og på www.annesondergaard.dk hvor Anne har lavet sunde og let-lavet hverdagsmåltider.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar