Skrevet af: Oliver Thorgaard

Sådan lærer du at lave Toes to Bar

Hvis dit udgangspunkt og styrke i maven er relativ lav, så frygt ikke, alle kan lære at lave Toes to Bar. Du skal dog vide at det vil kræve en god rum tid, hvis du starter ved de første progressioner. Toes to Bar kræver nemlig en ret stor mængde styrke, teknik og kontrol, hvis du gerne vil lave den korrekt.  

Den største udfordring er at opbygge styrke i maven, og delvist også i dine skuldre og arme for at kunne udføre øvelsen – Og det tager som bekendt tid at blive stærk. Men hvis du øver dig på nedenstående teknik, og følger progressionen som du bliver bedre, så vil du på sigt kunne fuldføre nogle meget pæne Toes 2 Bar.  

 

Opspænd og Teknik  

Når du skal træne mavemusklerne helt generelt, så er det vigtigt at du laver et ’posteriort pelvis tilt’ eller et ’bagud kip af dit bækken’ i dansk tale. Ellers minimerer du kraftigt aktiveringen af dine mavemuskler. Ligger du på ryggen, er det følelsen af at skubbe lænden ned i gulvet, og mærke spændet der opstår i maveregionen.  

Når du skal udføre en hvilken som helst Knee- eller Leg Raise variant, er det vigtigt at du også bruger dine arme til at styre din krop. Ellers falder dine ben til jorden uden kontrol, eller du begynder at svinge vildt i baren. Følelsen af at presse dine arme og albuer frem og ned, som skulle du forsøge at holde imod hvis nogen skubbede dig fremad i ryggen, og du kun havde en stang i loftet at holde i. 

 

Progression i Knee Raise  

Se i videoen hvordan du kan træne dig op til at kunne lave Toes to bar, både ’strict’ og med ’kip’.   

 

Det bedste ”Program” til det, vil være at lave den øvelse du er nået til 2-3 gange om ugen, så mange gentagelser du kan op til 15, mere er der ikke i det!  

En god tommelfingerregel til hvornår du skal gå videre til næste skridt, er når du kan udføre 3 sæt af 15 på din nuværende Knee Raise variant, med pæn teknik. Derfra kan du gå videre til den næste, og bygge op til at kunne tage 3 sæt af 15 på den også.   

Der er ikke så meget hokus pokus, flower power og smarte genveje. Det er bare om at træne det igen og igen over en god rum tid, så skal du nok blive bedre. 

 

Vil du gerne have hjælp til at mestre Toes to bar eller med at få struktureret din træning generelt, så skriv dig op til en uforpligtende samtale og prøvetræning her.

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar