Skrevet af: Kasper

Skal du ”bounce” i bunden af et squat?

Er du i tvivl om hvad et bounce er? Så demonstrerer denne video det meget godt!

Mange bruger et bounce i bunden af et squat til at løfte tungere eller til at blive mindst muligt udmattet i benene og dermed kan køre flere gentagelser på en given vægt.

Et bounce giver større fart fra bundposition, der optimerer forudsætningerne for at komme igennem sticking point dvs. det punkt i bevægelsen, hvor musklerne er svagest eller biomekanisk ikke er i en fordelagtig position, til at udvikle kraft.

Et bounce er en kombination imellem musklernes strække refleks, som kan siges at være en ”ufrivillig” sammentrækning af lårmusklen, kollision af lår og underben samt eftergivelighed af vægtstang. Alle komponenter der biddrager til løfte fasen.

Det er vigtigt, at man i forbindelse med et bounce ikke slapper af i bundpositionen, da risikoen for skader herved kan forøges, men at spænd i lårmuskel, hofte- og rygstrækker forsat opretholdes.

Om du skal bounce eller ikke, afhænger af dit formål med at gøre det og især dine kundskaber!


Er din målsætning at flytte tunge kg, kan det være en fordel. Er din målsætning at opbygge muskelmasse, foretrækkes som regel et mere kontrolleret tempo.

Personligt mener jeg ikke, at et bounce skal anvendes af nybegyndere, men en beslutning man kan tage i forbindelse med sportsspecifikke mål som fx vægtløftning eller styrkeløft, hvor dette kan betyde forskel i placering. Er du ikke vant til at bounce, så implementer det GRADVIST, da det kan være hårdt for kroppens bindevæv. Ved en gradvis implementering giver du kroppen de bedste forudsætninger for at tilpasse sig den nye stres faktor.

1 Kommentarer
Oprettet den: 31 jul 15
Kristian Frank siger:

Gode bevægelsesbeskrivelser skrevet i et nemt sprog!!

Opret en kommentar