En nemmere start på en travl uge, mere overskud, mere tid og færre dårlige impulsive løsninger.
Det lyder som en drøm, men den er god nok! Du skal implementere søndagsritualet.
Søndagsritualet
Søndagsritualet blev præsenteret for os i 2016 igennem en master coach uddannelse i kostvejledning ved Precision Nutrition og det har hængt ved lige siden!
Søndagsritualet er ikke religiøst, selvom det efterhånden føles sådan.
Ritualet handler om forberedelse. At gøre dig selv og evt. samlever og familie klar til ugen der kommer.
Det lyder som om det tager tid og du har helt ret! Det tager tid, men også kun den dag, hvor du faktisk har afsat tid til det. Du slipper for den daglige bekymring om hvad du skal spise til aftensmad og hvad du skal nå at købe med på vejen, i åbningstidernes værst tænkelige tidsrum, 16-18.
Tag det som en udfordring og prøv det på søndag!
Her er hvad vi vil udfordre dig til at prøve
1.Planlæg fremad
Kig i din og din families kalender om der kommer noget I skal tage højde for ift. madlavningen den kommende uge. Det kan f.eks. være træninger, lange arbejdsdage, børn der skal til sport eller måske får du gæster eller er inviteret ud
2. Lav en madplan for den kommende uge
En god madplan er simpel og overskuelig. Den indeholder ikke gram og består ikke af hele opskrifter, men nærmere titler på retter som du kender og ved hvordan laves. Husk at bare fordi du laver en madplan behøves du ikke lave gastronomi! Start med det du kender og tag højde for hvor lang tid det tager at lave, så du ikke skal til at tø kødet op når du kommer hjem fra arbejde.
Man må gerne "snyde" og bruge nogle af de samme opskrifter som du gjorde i sidste uge - det handler om at gøre det nemt.
Har du brug inspiration til hvad du skal sætte på madplanen? Så har vores træner Anne udgivet sin egen kogebog med 100 sunde opskrifter. Det kan du læse mere om her.
3. Lav en indkøbsliste
Ud fra den madplan du har lavet, skal du have udfærdiget en indkøbsliste. Her anbefaler vi at du bruger de apps butikkerne har til lave den præcise indkøbsliste, så du både kan se om de har det specifikke produkt du søger, men også kan holde styr på madbudgettet.
4. Køb ind
Har du muligheden anbefaler vi at du køber ind om morgenen. Både så du slipper for de travleste tidspunkter i supermarkedet, men også så du har resten af dagen til at forberede og slappe af, uden at skulle bekymre dig om at skulle gøre det senere.
Er du erfaren i indkøb kan du godt planlægge indkøb i flere forskellige butikker eller markeder, men ellers anbefaler vi at du holder dig til ét supermarked, så du lærer hvor varerne står og hvilket sortiment de har.
5. Forbered, hvad forberedes kan
Vask, snit, pil, hak, frys alt hvad du kan. Hakkede løg, peberfrugter eller champignoner er skønne at have klar når du skal bruge dem + de snittede grøntsager står altid klar til at lave en hurtig salat, hvis alt andet fejler. Skal der laves madpakker kan du lige så godt lave dem nu, hvor du har alt ude og alt skal vaskes bagefter. Vores erfaringer fortæller at det meste mad kan holde sig frisk i op til 4 dage i køleskabet, hvis det bliver pakket i lufttætte kasser eller poser.
6. Nyd dit arbejde og ros dig selv
Du vil garanteret opleve det mentale overskud og ro som kommer, når du ved du er forberedt på den kommende uge! Nogle gange kan det være wn belønning i sig selv, alternativt kan du belønne dig selv med 30 min hovedløs scrolling på mobilen eller et afsnit af din yndlingsserie.
Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget