Skrevet af: Anne Søndergaard

Spar på stivelser og gør plads til det du godt kan lide

Det er nemt at komme til at tro at kulhydrater er usunde, lad os pointere at det er de ikke, men vil du tabe dig og/eller reducere din fedtprocent kræver det kalorieunderskud. Kalorieunderskud opnås ved at forbrænde mere end du indtager og kan opnås på mange måder. 

Stivelser, eller kulhydrat, finder du bl.a. i brød, ris, pasta, havregryn, kartofler, bulgur, linser, chips, slik og kage. 

Kulhydrater indeholder kalorier, såvel som protein, fedt og alkohol gør. 

Det er nemt at spise mange kalorier fra stivelser og diverse kulhydratholdige snacks som slik, chips, sodavand, kage osv. Du kan derfor spare mange kalorier ved at spise mindre, eller bytte nogle af dine stivelser/kulhydrater ud med fødevarer som indeholder færre kalorier, fx fra fedtfattigt protein, grøntsager og frugt.

Grønt og frugt (som også er kulhydrater), fylder meget, indeholder få kalorier og mætter godt. Gode fedtfattige proteinkilder mætter meget, er kroppens byggesten og bidrager til opbygge muskelmasse (kombineret med styrketræning), hvilket vil forbedre ratioen af muskel til fedt. 

Ved at bytte stivelser ud med fødevarer som indeholder færre kalorier, i stedet for at begrænse/undlade, kan du stadig bevare din mæthed, samtidig med at du taber dig. 

 

Sådan sparer du på stivelserne

For at lykkes med at spare på stivelserne er det en god ide at planlægge hvornår du vil spise stivelser og derudover planlægge måltider uden stivelse. Vi anbefaler at du gør plads til det du godt kan lide en gang i mellem, om det er en ostemad, lakridser eller havregryn, så gør plads, nyd det i stedet for at undlade.

Hvis du skal ud og spise, eller du gerne vil gøre plads til f.eks. fredags-pizza, kan du spare på stivelserne i løbet af dagen, eller dagen før, og spise ekstra grønt i stedet. 

For kvinder der ønsker et vægttab er 0-2 knytnæver stivelser en anbefalesværdig mængde daglig, for optimal mæthed, kulhydrat-  og kalorieindtag. Mænd kan spise en større mængde 0-4 knytnæver, da de typisk har en højere kropsvægt og mængde muskelmasse - tilpas mængder efter din erfaring. 

 

Her er eksempler hvordan du kan planlægge at spise 0-2 håndflader stivelser dagligt: 

undefined

Ved at planlægge og prioritere dine stivelser kan der blive plads til dessert eller en is i sommerferien, samtidig med at du kan nå dine mål. 

 

Har du brug for hjælp til at opnå dine mål står vi i Unlimited Performance klar til at hjælpe dig. Se mere om vores individuelle forløb her

Efter sommer er vi igen klar med vores populære hold forløb, som starter i uge 34 se mere her

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar