Skrevet af: Oliver Thorgaard

Tips til at spise færre kcal og føle dig mæt til dine måltider

Brug disse 8 simple tips til at spise mindre og dermed spare kalorier under dit måltid, uden at du behøver at gå sulten fra middagsbordet.


Dit vægttab skal ikke føles surt

Når du tænker vægttab, så forbinder du det måske med restriktioner af forskellige fødevarer (gerne de lækre), konstant sult og en forfærdelig lyst til alt det ”forbudte”. Men hvad hvis vi fortalte dig at du godt kan tabe dig, uden at du skal leve på en kostplan bestående af tør kylling, brune ris og kogte grøntsager?


I dette indlæg, får du nemlig vores bedste og mest simple tips til at minimere kalorieindtaget til dine måltider:

 

8 effektive og simple tips til at tabe dig


1. Drik 1-2 store glas vand før maden

Dette giver dig en god bund, og er med til at mavesækken bliver fyldt hurtigere op under et måltid og du dermed spiser mindre.

2. Drik 1-2 store glas vand under dit måltid

Idéen er den samme som ovenstående, da dette også skal hjælpe med at give dig hurtigere mæthedsfornemmelse. Samtidig er det dog også tiltænkt som en erstatning for eventuelle kalorieholdige drikkevarer som fx vin, cola, mælk eller øl. Det kan også være en lidt nemmere opgave at gå til, da du ofte har en form for drikkevare til dit måltid alligevel. 

3. Fyld 50% af tallerkenen op med grøntsager ved hver portion

Grøntsager er meget lave på kalorier, og du kan derfor spise sig mæt i dem, uden at dit måltid bliver særlig kalorieholdigt. Ved at fylde halvdelen af din tallerken med grøntsager, ved hver portion du spiser, sikrer du dig altså at du holder kalorieindtaget nede, fremfor hvis du kun spiste mere kalorietætte fødevarer.

Pro-tip: Gå efter grøntsager med højt fiberindhold for endnu større mæthed! (Fx broccoli, pastinakker, ærter og rosenkål)

4. Spis langsomt og bevidst

Når du spiser, sender kroppen en række signaler ud, som sætter gang i en række hormoner. Disse hormoner er bl.a. det der fortæller dig at du er mæt, fyldt eller stadig sulten. Det tager i mellem 15-20 minutter, før disse hormoner giver dig signalerne. Prøv derfor at forlænge dit måltid lidt længere. Derudover så forsøg at slukke tv, computer og mobil når du spiser. På den måde kan du bedre mærke om du er mæt eller stadig sulten, da du er opmærksom på måltidet, og ikke bare kører mad ind på autopilot.

5. Undgå/minimér kalorieholdige drikkevarer

Dette er lidt en forlængelse af tippet omkring at drikke vand under dit måltid. Det er betydelig nemmere at drikke kalorier end at spise dem, så derfor kan det være en nem måde at spare kalorier på. Drik fx kun ét glas vin i stedet for to, eller hold det til weekenderne frem for hverdagene og drik vand for resten.

6. Spar på dressing/sovsen/mayonnaisen

Dette tip giver måske sig selv, og måske ikke. Men ikke desto mindre, så er sovs og dressing det der ofte er nemmest at spise meget af, fordi det har til formål at gøre retten mere lækker. Desværre er det også ofte den del af måltidet som er mest kalorietæt. Forsøg derfor at lave/finde en mere kaloriefattig erstatning, eller prøv at hælde lidt mindre sovs udover dine kartofler – Det løber op.

7. Portionsanret din tallerken

Lad gryderne og panderne stå ude i køkkenet og portionsanret  din tallerken i køkkenet. Du kan læs mere om hvorfor netop dette tip er rigtig effektiv på dette blogindlæg: Portionsanret og tab dig

8. Spis af en mindre tallerken

Ved at bruge mindre service virker dine portioner større end de er. Dermed snyder du hjernen til at føle, at du får mere mad, end du egentlig gør. Og hvis du så følger tippet om portionsanretning oveni, så kommer du helt automatisk til at spise betydelig mindre.

 

Hvad gør du så nu?

Forhåbentligt giver disse tip dig lidt at arbejde med ifht. at spise færre kalorier til dine måltider. Du kan nemlig sagtens spise det du plejer, og bare tilføre nogle af ovenstående idéer til din madrutine. Prøv det af og se hvilke forslag der virker bedst for dig!

Hvis du ønsker ideer til hvilke fødevarer du kan spise for at blive mere mæt uden at skulle spise mere mad, så kan du læse dette blogindlæg: Sådan spiser du mindre

 

Har du brug for professionel assistance til at komme i mål? Så er du altid velkommen til at booke en gratis samtale hos os og høre hvordan vi kan hjælpe dig. 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar