Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Timmy Wæxfældt vinder guld i Athletic Fitness

Unlimited Performance taler med Timmy Wæxfældt, Vinderen af Athletic Fitness – 178cm debutant og danmarksmesterskab

 

Quick Facts:

Alder: 26 år

Højde: 172 cm (målt til konkurrence)

Vægt: 79,5 kg fitnesskonkurrence – 83-85 kg styrkekonkurrence

 

Hvordan kom du i gang med træning?

Jeg var overvægtig som ung teenager og ville gerne se ud som de andre på min alder. Jeg var så heldig at mine forældre kendte en fra bestyrelsen i det lokale center hvor jeg fik lov til at starte efter jeg blev konfirmeret (14 år).

                     Jeg var klar over at jeg var nødt til arbejde for at der skulle ske noget

 

 

 undefined

 

 

 

Hvor kommer din motivation fra?

Jeg elsker udfordringer og så elsker jeg at vinde over andre! Jeg bliver virkelig motiveret af at gøre noget ekstraordinært

                    Jeg kan huske da jeg startede sagde jeg til mig selv at hvis

                         Sylvester (Stallone) kunne gøre det, så kan jeg også!

 

 undefined

  

Hvilken træning har virket bedst for dig?

Jeg er stor fan af frekvens (antal gange noget trænes pr. uge) og frivægtsøvelser, hvilket mine programmer både til mig selv og også mine klienter bære præg af.

                  Min træning er en kombination af olympiske løft, styrkeløft-, gymnastiske - og klassiske bodybuildingøvelser.

Dette kan godt virke lidt uoverskueligt når man høre det, eller lede tankerne hen på crossfit, hvilket også er helt naturligt, da dette er en kombination heraf. Dog virker det relativt simpelt når man ser programmerne.

 

Eksempel på et træningsprogram i mod AF (Sidste 3 måneder)

Pas 1-3-5: Bagkæde, 3x pr uge, forsøger at øge kg hver gang, ugen efter ville det være 1 sæt mere eller flere reps

Råtræk 5x3

A1. Rumænsk dødløft 4x10

A2. Reverse Lunges 4x10

B1. Stivbenet Kettlebell Swings 4x10

B2. Leg Curl 4x10

Pullups 4x20 (3x25, 2xMax) – 3 min. pause

Dips 4x27 – 2-3 min. pause

Roning – 5 x 30 sek. 1 min. pause

 

Pas 2-4-6: Forside, 3x pr uge, forsøger at øge kg hver gang, ugen efter ville det være 1 sæt mere eller flere reps. Pas 6 starter yderligere med en Athletic Fitness runde; max pullups, ro 1:30, max dips.

Frivend+Pushpress 5x2+2

A1. Squat 4x10

A2. Reverse lunge (med fokus på knævandring) 4x10

B1. Squat på incline board 4x10

B2. Walking Lunges 4x10 (hvert ben)

Pullups 5x15 (5x12, 5x10) - 3 min. pause

Dips 5x15 (5x12, 5x10) - 3 min. pause

Roning 3 x 1min. – 2 min pause

 

undefined

 

Hvilken type diæt eller kostråd følger du?

Normalt spiser jeg ret ”frit” men mine vaner gør nok at det opleves meget stramt og struktureret. Jeg spiser meget grønt og meget protein og typisk ikke så mange stivelser. For mig er grøntsager og kød meget appetitlige og nemme at tilberede.

Yderligere er jeg kæmpe fan af supershakes (grøntsager, mælk og proteinpulver), hvilket der sjældent går en dag uden.

Hvordan var din diæt op i mod debutantstævne og DM?

Jeg syntes jeg kom relativt ”let” igennem. Jeg havde en lav fedt% i forvejen og skulle derfor ikke være på diet så længe eller i så restriktiv en grad som andre.

        Min kostplan for hverdag og diæt ligner meget hinanden og har egentlig kun mængderne til forskel.

Kost plan:

Kl 05:30

Supershake;

350 ml let/sødmælk

200 gram frossen spinat/haricots verts

20 gram blendet hørfrø/bagte mandler/peanutbutter

Kl 09:00

250-400 gram grøntsager, typisk fra frost

250-500 (rå vægt) gram kød, typisk oksefars eller kylling

(Måske kage på arbejde)

 

Kl 12:00

250-400 gram grøntsager, typisk fra frost

250-500 (rå vægt) gram kød, typisk oksefars eller kylling

 

Kl 16:30

Shake;

25 gram whey

200 gram maltodextrin (hvis ikke der er stivelse til aftensmaden)

 

Kl 19:00

250-400 gram grøntsager, typisk friske

250-400 gram kød, kan være alt fra svinehjerte til krebsehaler

Måske stivelse, typisk pandekager, kartofler eller rugbrød

 

Kl 20:30

Supershake

 

undefined

 

Bulker du eller er du lean året rundt?

Jeg betragter egentlig bulk og cut som slang for kcal overskud og underskud. Og det afhænger af min vægt ift. vægtklasser om jeg skal op eller ned. Men jeg er forfængelig og elsker abs!

                          

Hvilke kosttilskud burger du?

Purepharma M3 x3

Purepharma D3 x3

Purepharma O3 x3

Whey protein

BCAA (Kun når jeg skal ned I vægt eller styre sukkertrang)

Nutrigreens (kun i supershakes)

 

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar