Skrevet af: Timmy Ibro

10 tips til at øge din viljestyrke

Viljestyrke er en sparsom kilde og du skal bruge den klogt!

Har du skufferne og skabene (også køleskabet) fyldt med lækre snacks udtrætter du hver dag din viljestyrke, ved hele tiden at skulle holde dig selv fra at tage noget! Det er hårdt at lade vær, men det kan være du udviser stor viljestyrke og undgår at spise dem! Sejr! Men når du derefter skal på arbejde, hen til vennerne, ud med familien eller andre steder med lokkende madvarer, er der ikke længere nok viljestyrke til at stå imod fristelserne!

Vi har før skrevet om at skabe gode omgivelser i vores indlæg Køkken make over

 

Opsætning for succes

En laaaaang arbejdsdag, udfordrende børn, en hård træning, en krævende eksamen, en tærende skoledag, en tur i shopping centret uden at købe noget. Alle har tilfælles at de dræner din viljestyrke og efterlader dig sårbar over for de lette og ofte uhensigtsmæssige valg. Vi kender hverdagen og ved du ikke kan undgå de daglige udfordringer som kræver at du bruger din sparsomme viljestyrke på at få dem løst. Det efterlader dig træt og lav på viljestyrke sidst på dagen. Her skal de valg du skal tage, være gjort så lette at det kræver et minimum af viljestyrke. Her er nogle af de tiltag der kan hjælpe dig til at spare på kræfterne

 

10 tips

 

1. Lig telefonen så du ikke kan nå den fra sengen

Du bliver mere vågen og skal ikke kæmpe lige så meget for ikke at snooze + du måske også får lidt ekstra tid til at lave eller nyde morgenmaden og kaffen

2. Spis mættende morgenmad (gerne noget med frugt)

Du har mindre sult og appetit til brødet på arbejde eller kagen i kantinen i skolen eller rundstykket på tanken

 3. Tag træningstøjet med

Så skal du ikke hjem forbi den lokkende sofa eller de mange gøremål derhjemme

4. Husk madpakken

Hvis du husker madpakken, slipper du for at skulle i byen, kantinen eller andre steder med lokkende valg

5. Fyld tallerkenen/hænderne med grønt først

Uanset om du er i kantinen ved buffeten eller på tanken for at finde frokost kan du med fordel fylde hænderne med frugt eller tallerkenen med grøntsager som det første. Så bliver der automatisk plads til mindre af de mere energitætte valg

6. Spis eftermiddagsmåltid (gerne frugt og gnavergrønt)

Så slipper du for at gå sukkerkold på vej hjem og få lyst til alle fristelserne

7. Anret aftensmaden i køkkenet

Det gør anden portion til et bevidst valg, i stedet for at spise det bare fordi det er der

8. Fjern alle uhensigtsmæssige snacks og kalorietætte sager fra skabe og skuffer

Så slipper du for at du skulle sidde om aftenen og kæmpe imod

9. Lav en madplan og indkøb for en uge ad gangen

Du slipper for at skulle gøre alle tankerne hver dag, og du slipper for at handle (og blive fristet) unødigt mange gange.

10. Gem/Lav nok til at du har rester til en madpakke, frokost, eller et hurtigt måltid der bare skal tøes op

På den måde har du altid en lækker madpakke eller måltid klar ved hånden + du automatisk begrænser hvor meget du har mulighed for at spise til aften.

 

Du kan prøve at finde ud af hvilken af disse 10 punkter der løser dine udfordringer bedst og starte der. Gradvist kan du starte med flere og flere af disse punkter og mærke at de gode valg bliver lettere. Er du allerede i gang med nogle af disse strategier, STÆRKT, fortsæt det gode arbejde.

 

Kunne du tænke dig hjælp til at finde løsninger på dine udfordringer kan du skrive til os HER

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar