Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Lav en køkken make over i dag og tab dig fra i morgen

For at tabe dig og komme bedre form er det vigtigt at dine omgivelser passer til dine mål! Omgiv dig selv med sund mad og du kommer i form, så simpelt kan det være. 

 

Uskreven regel: Du spiser det hvis du har det

Hvis du har det i din besiddelse, vil du eller nogen du holder af før eller siden spise/drikke det!

Hvis du har købt en pakke chokoladekiks, er det kun et spørgsmål om tid før du eller nogen du holder af har spist den! Og hvis du kender nogen der har huset fyldt kun med sunde alternativer og ikke er i form, så kig under deres seng!   

Spiser du af kedsomhed, når du er ked af det eller hver gang du går i køkkenet? De små ubevidste snacks fylder ofte mere end man lige tror. Ofte er de små mellemmåltider rige på energi, hvilket hurtigt kan lede til et par ekstra kilo på sidebenene. 

Ved at fjerne alt fra dit køkken (hus), og fylde det med sund mad har du taget et bevidst valg for alle de kommende situationer, hvor du ubevidst ville have spist noget der ikke harmonerede med dine mål. Hvis du tænker tilbage på hvad du har spist de sidste 3 dage, vil du antageligvis kun huske ca. 3 hovedmåltider pr. dag, da resten af vores valg ofte er ubevidste og sker fordi ”det var der” eller ”det var nemt” . På samme måde kan du opfordre dig selv til at lave sundere ubevidste valg. Ved f.eks. at have frugter og grøntsagssnacks stående let tilgængeligt, vil dette blive til det lette og ubevidste valg fordi ”det var der”. 

 

Her er nogle af valg du kan lave i dag!

Fjern:

 • Hvidt brød, pasta, tortilla-wraps 
 • Chips, slik, chokolade, Nødder (hvis du ikke kan lade dem være)
 • Ketchup, mayonnaise, remoulade, nutella, peanutbutter, sukkerholdige saucer
 • Sukkerholdige morgenmadsprodukter (crusli, granola, frosties, guldkorn)
 • Kiks, kage, småkager, muslibarer
 • Færdigretter

Generelt for ovenstående produkter er at de er meget energitætte, dvs. at der er mange kalorier pr. 100 gram og/eller de har ringe mæthedsværdi. Dvs. at de mætter meget lidt pr. 100 gram. Yderligere er flere af produkterne designet til at tilfredsstille din hjerne så du både spiser mere og får lyst til mere.

 

Fyld med:

 • Quinoa, bulgur, Groft brød, fuldkorns pasta, fuldkorns tortilla
 • Grøntsagsstænger, frugter og bær
 • Dip, tzatziki, soja sauce, eddike og andre fedtfattige dressinger.
 • Havregryn og andre fuldkornsprodukter uden tilsat sukker
 • Hytteost
 • Skyr
 • Tilberedt kød (fx kyllingefilet, frikadeller)
 • Magert kødpålæg
 • Madpakker

Generelt for ovenstående fødevarer er at de har lav energitæthed og høj mæthedsværdi. Hvilket betyder at du naturligt vil spise mindre af det og at mængden du spiser ville indeholde mindre energi hvis du sammenlignede den med produkterne du skal fjerne.

 

Måske er du interesseret i hvad du så skal spise? 

Her er nogle ideer til snacks du kan komme på indkøbslisten og madplanen

Fem nemme protein snacks

Fem bedste gnavegrøntsager, lige til at spise

 

Hvis du nu er helt på bar bund med hvad du skal spise kan du se alle de lækre hverdagsopskrifter vi har på vores blog under ”opskrifter” - eller på Anne's madblog. Her har Anne lavet nogle sunde opskrifter af mad du kender i forvejen.

 

Take-home message

Det skal ikke betyde at du aldrig må spise kage eller kiks igen. Men at det kan være en fordel at købe det den dag og i de mængder du skal bruge det, så du ikke skal gå og blive fristet indtil dagen hvor du ikke længere kan stå i mod.

Hvis du vil sikre dig selv de bedste forudsætninger for at komme godt i gang, kan du allerede nu begynde på en madplan (ikke kostplan) og indkøbsliste for næste uge, samt at finde en skraldesæk frem og få tømt ud i køleskab, fryser og skabe.

 

Hvis du mangler hjælp til hvordan man laver en madplan kan du læse indlægget her: 3 råd til din madplan 

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar