Skrevet af: Anne Søndergaard

Gnavegrønt – De 5 bedste snack grøntsager, lige til at spise

Gnavegroentsager 

Gnavegrønt eller snackgrønt er grøntsager du kan spise helt uden forberedelse eller tilberedelse. Det er grøntsager du kan snacke og som kan spises med det samme. 

Her får du vores 5 bedste snackgrøntsager og en ekstra som kræver lidt forberedelse. 

Gnavegroent


Gnavegrønt

Det kan være svært at spise grøntsager nok dagligt, de fleste grøntsager skal forberedes og/eller tilberedes. Det kan være besværeligt, men snackgrønt er nemt, fordi de kan spises med det samme. Det er sundt at spise mange grøntsager fordi er rige på antioxidanter, vitaminer, mineraler og fibre som vi har brug for. Grøntsager indeholder meget vand som hjælper os med at forblive hydreret, men det gør også at grøntsager indeholder få kalorier. Grøntsager er rige på vand og fibre, men fattige på kalorier i forhold til deres volume, hvilket betyder du kan spise en stor mængde grøntsager for meget få kalorier. Det er svært at finde en anden snack, som er lige så kalorielette som grøntsager. Grøntsagerne kan hjælpe dig med at vedligeholde en sund vægt eller hjælpe dig med at tabe dig. 

Læs også: Spis grøntsager hvis du vil tabe dig

Er dit mål et vægttab, snacker du meget eller spiser du i mellem måltiderne? Så kan du forsøge at udskrifte dine snacks ud med grøntsager. Det vil hjælpe dig til at reducere dit kalorieindtag og bevare mætheden.

 

De 5 bedste snackgrønt

De 5 snackgrøntsager er de bedste ganvegrøntsager fordi de kræver minimal (ingen) forberedelse og de kan spises direkte og rå som de er.

 

Gulerødder

Kan spises med skrald! 

Gulerødder får sin orange farve fra betacaroten som i kroppen kan omdannes til A – vitamin!

Gulerødder indeholder ca. 40 kcal pr 100g hvor i mod mandler, som også kan være en sprød snack, indeholder ca. 600 kcal pr. 100 g!

 

Agurk

Bid enden af og gnask!

Agurk er ca. 95% vand og er derfor meget kaloriefattig. 

En hel agurk indeholder ca. 45 kcal hvilket er det samme som 13 g vingummi bamser som er ca. 4 bamser! 

 

Cherry_tomat

 

Cherry tomater

Har allerede snack størrelse! 

Tomater er tekniskset en frugt!

En hel bakke med 250 g indeholder bare 42 kcal. En müslibar, som også er en ”grab and go snack” indeholder ca. 90 kcal og vejer ca. 25g.

Tomater indeholder lykopen som forskere mener har en sygdomsforbyggende effekt på visse kræftformer. Optagligheden af lykopen øges ved tilberedning, så du kan med fordel ”semi-drye” cherrytomaterne 30 min ved 200 grader – det gør kun smagen og sundheden bedre!

 

Peberfrugt / snackpeber

Kan gnaves, ellers skal ”kernehuset” fjernes!

Smager sødt og lækkert. Peberfrugter er rige på C-vitamin som er gavnligt for vores immunforsvar. 

En hel peberfrugt vejer ca. 100g og indeholder ca. 31 kcal, bedre fåes det næsten ikke! Et æble som også er kaloriefattigt indeholder ca. 53 kcal pr. 100g.

 

Sugarsnaps

Bælgen kan spises!

Kaldes også slikærter og købes i "slikpose" størrelser i supermarket. Hele posen som indeholder 125g., indholder kun ca 44 kcal og lidt mere end 4g protein. 

Læs også: Hvad er kalorier 

 

snackgroent

 

Og den ekstra - Blomkål

Kræver at du knækker buketterne af

Blomkål mætter mere end de overstående snacks. Blomkål indholder 25 kcal pr. 100 g og det er næste umulig at over spise blomkål.

 

Andre gode gnavegrøntsager

- Radiser

- Asparges

- Bladselleri  

 

Referencer

Lycopene Protects Against Spontaneous Ovarian Cancer Formation in Laying Hens. 2018. 

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar