Skrevet af: Jørgen Rasmussen

5 bud om blomkål - byd den knasende kål velkommen i kosten

Blomkål er en grøntsag, der i kenderes kredse slår sig på at være alsidig og have sundhedsmæssige fordele.   

At blomkål er lav på kalorier er én ting. At det samtidigter rig på næringsstoffer er en gave - særligt til dig, der investerer i din krop. Uanset om det er med fokus på vægttab eller styrketræning.  

Lad os komme til sagen.  

Nedenfor får du de 5 bud om blomkål, der beskriver årsagerne til at byde blomkål velkommen i kosten.

 

5 bud om blomkål   

 1. Lav på kalorier  
  Vand og fibre får du masser af, når du sætter tænderne i blomkålen. Det betyder også et lavt indhold af kalorier, der gør det til en vinder i vægttabskosten. Du kan spise en stor og mættende mængde uden at gå på kompromis med kalorierne.  
   

 1. Høj på fiber 
  Blomkål er fuld af fiber. Det hjælper til en god fordøjelse, holder dig mæt i længere tid og reducerer din sult. Og det stopper ikke her. Højt fiberindhold kan også være medvirkende til at reducere risikoen for hjertesygdomme og diabetes.  
   

 1. Rig på vitaminer og mineraler  
  Et velfungerende immunsystem er alfa omega for din krop. Og her er blomkål også en god makker. Særligt C-vitamin er blomkål rig på. Et vitamin, der understøtter immunsystemet og opbygger kollagen der er vigtigt for hår, hud og negle. 
   

 1. Understøtter styrketræning  
  Blomkål går lige i musklerne - i hvert fald hvis du både spiser det, og styrketræner. Blomkål indeholder en god mængde cholin, der hjælper musklens funktion og ydelse. Og derudover hjælper cholin også med at reducere inflammation.  
   

 1. Alsidig som få  
  Alsidigheden er blomkålens vigtigste kvalitet. At den kan lidt af det hele. Rig på næringsstoffer og lavt kalorieindhold. Understøtter vægttab og opbygger muskler. På én og samme tid. Og dertil alle de vitaminrige fordele. 

 

Hvis de 5 bud om blomkål ikke er nok til at byde den knasende makker velkommen i kosten, så læs lige lidt videre.  

Vi har nemlig været i køkkenet for dig. TaadaaFå opskriften på en lækker blomkålssalat med saltristede mandler, æble og persille her.

Vil du have en bid mere?  

Vi har tidligere skrevet om, at kål er kærlighed til kroppen. Læs med og få indblik i alle fordelene - og endnu et par opskrifter med på vejen.

Velbekomme!  

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar