Skrevet af: Anne Søndergaard

Andre gode proteinkilder end kød

Du har sikkert hørt at du skal spise protein, da det er kroppens byggesten, det holder dig mæt længere og er med til at opbygge og vedligeholde din muskelmasse. 

Du kan læse mere om fordelene ved at spise protein her: Spis protein hvis du vil i bedre form

Men hvis du ikke spiser kød, kan du så spise proteinrigt? 

 

Andre proteinkilder end kød

Der er mange andre kilder til protein end kød. Du finder protein i bl.a. mælkeprodukter, bønner, linser, kornprodukter, æg og nødder. 

Hvis du ønsker at reducere din fedprocent og samtidig vedligeholde din muskelmasse, er som sagt vigtig at spise proteinrigt, men det er også væsentligt at vurdere kalorierne du indtager. Det er derfor ikke ligegyldigt hvilken proteinkilde du vælger. 

Læs mere om kalorier her: Hvad er kalorier?

 

Er vegetariske proteinkilder lige så gode som protein fra kød?

100 g kyllingebryst indeholder ca. 31 g protein og ca. 164 kcal. Hvorimod du får 31 g protein fra mandler, som ”koster” ca. 850 kcal og svarer til ca. 147 g. Du bruger altså over 5 gange så mange kalorier på at indtage 31 g. protein fra mandler ift. kylling.

Det gør ikke mandler til en dårligere proteinkilde, men en anden proteinkilde, med en anden aminosyre sammensætningen og en markant højere energitæthed. Er dit mål at reducere din vægt og/eller din fedtprocent er det smart at spise kaloriefattige fødevarer, da du kan spise mere mad som vil holde dig mæt og tilfreds længere.

Vegetariske proteinkilder har det ofte med at være mere kalorieindholdige end fattige kødkilder, men ikke nødvendigvis en dårligere proteinkilde end kød. 

 

Kaloriesammenligning af proteinkilder som ikke er kød

20 g protein fra mandler svarer til ca. 95 g og indeholder 548 kcal  

20 g protein fra kikærter svarer til ca. 100 g og indeholder 384 kcal

20 g protein fra linser svarer til ca. 222 g og indeholder 258 kcal

20 g. protein fra skyr svarer til ca. 180 g og indeholder 118 kcal

20 g. protein fra æg svarer til ca. 166 g og indeholder 228 kcal

20 g. protein fra proteinpulver svarer til ca. 24 g og indeholder 100 kcal.

 

Hvilken proteinkilde er så bedst for et vægttab? Det er der hvor du får mest mad (gram) og færrest kalorier, da det giver den bedste mæthed. 

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar