Skrevet af: Anne

Du behøver ikke tælle kalorier for at tabe dig

Når du vil tabe dig er forholdet mellem kalorier ind og kalorier ud det absolut vigtigste fokuspunk når du skal tabe dig – læs mere om det her.

At tælle kalorier er et redskab til at føre regnskab med mængden af kalorier som indtages. Det er et godt redskab til at øge bevidstheden, og lære hvilke fødevarer der koster dyrt i kalorieregnskabet og hvilke der er billigere. I Unlimited Performance benytter vi os kun af kalorietælling når de basale og fundamentale kostvaner er på plads, læs mere om ”kostniveauer” her

Kalorietælling er ofte besværligt, upræcis og meget omstændigt at gøre i længden. Samtidig får det mange til at føle sig begrænset og kontrolleret.  

Når tingene bliver for begrænset eller kontrolleret, vil vi som menneske gerne gøre “oprør”, og gøre præcis det modsatte: være “dårlige”, “snyde”, “bryde reglerne” eller “straffe os selv”. Det kan også ske når vi tæller kalorier.  

De færreste spiser det samme hver dag og mængderne vi spiser varierer også. Vores mad og måltider varierer, og der er situationer hvor vi ikke ved hvad der bliver serveret eller hvordan maden er lavet – hvilket gør det svært at beregne og tælle kalorierne. Der er en årsag til, at hele verden ikke spiser efter en plan, og ikke måler og vejer sin mad. Mad er meget mere end brændstof, og livet er her og nu! 

 

Det anbefaler vi at du gør istedet for at tælle kalorier 

I stedet for at bruge din energi på at tælle kalorier, anbefaler vi at du fokuser på dine vaner. Ved at arbejde med og implementere gode sunde vaner, er det muligt at spare på kalorier, uden at tælle dem og opnå et vægttab.  

Det bedste råd er at mærke efter kroppens signaler og spise når du er sulten og stoppe når du ikke er sulten længere. Du kan bruge dette mæthedsbarometer til at lytte til din sult. Forsøg at bevæge dig indenfor det gul-grønne område (30-80% mæt). Spis når du er sulten (ca. 30-40% mæt) og stop når du er ca. 80% mæt.

 undefined

Derudover kan du på sigt fokusere på at nøjes med 1 portion, spise flere grøntsager, fedtfattigt og gode proteiner. Spis efter lyst, prioriter og nyd din mad. Øv dig, og bliv ved med at øve dig.  

 

Vedholdenhed er billeten til succes 

Bevidsthed slår kalorietælling. Det betyder ikke at kalorier ikke tæller, det gør de, men du behøver ikke tælle dem.  

Har du brug for hjælp til at implementere sunde vaner, opnå dit mål og finde den strategi der passer ind i din livsstil? Kontakt os  og få en uforpligtende samtale og prøvetræning inden du beslutter dig.  

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar