Skrevet af: Jørgen Rasmussen

Fordelene ved frosne grøntsager og 3 lækre opskrifter

Du har sikkert hørt det op til flere gange. Men læs lige med alligevel. For du har formentlig ikke fået det serveret så køligt før.  

Det er ingen hemmelighed at det anbefales, at indtage 600 gram frugt og grønt dagligt, hvoraf halvdelen stammer fra grøntsager. Hvor mange gram grøntsager indtager du?   

Ca. 170 gram for lidt, ifølge DTU Fødevareinstituttet. Danskerne spiser nemlig ca. 430 gram frugt og grønt dagligt, hvoraf 300 gram stammer fra frugt. Der mangler altså lige et par sprøde grøntsagsbidder for at imødekomme anbefalingen.   

“Skal jeg så til at snitte og hakke i al evighed?”, tænker du måske. Ikke nødvendigvis. Læs med, og lad os guide dig ad genveje til nye frosne favoritter.  

 

Et paradis af planter  

Anbefalinger om dagligt indtag af frugt og grønt, og generel plantebaseret kost, er ikke blot tomme ord. Frugt og grønt er sprængfyldt med livsvigtige mineraler og vitaminer, der giver dig et solidt fundament til at opretholde og opbygge et sundt helbred.   

Og så gør det absolut ikke noget, hvis det er nemt og tilgængeligt. Her kommer vi ind i billedet.   

Vi elsker nemme, tilgængelige og næringsrige løsninger, når det kommer til planlægningen af hverdagsmad især. Derfor har vi også begået et blogindlæg om madplanlægning, som du finder her

 

Facts om frost 

Som snack, eller som primært element i en salat, er frisk frugt og grønt selvfølgelig at foretrække. Men frostgrønt kan noget helt særligt i en travl hverdag, eller som her, hvor vi halter lidt bagefter på indtaget af de grønne sager.  

Frostgrønt er især godt at bruge i varme retter, hvor de enten tilsættes i fx en kødsauce, pastaret, wokret, suppe eller tærte. Og fordelene stopper ikke her. De frosne favoritter er nemlig af en helt særlig kaliber.  

  1. Frossen frugt og grønt behandles, og fryses, lynhurtigt efter plukning. Det er optimalt modnet, så næringsstoffer og vitaminindhold bevares. 
  1. Planter er generelt rige på fibre, hvorfor de er særligt gode, hvis du eksempelvis ønsker vægttab. Fibre påvirkes ikke af frysning, og du får derfor stadig den samme mæthed og fylde som ved indtagelse af friske grøntsager.  

 undefined

Flere frosne fordele 

Hos os kommer frostgrønt ofte med i indkøbskurven. Som du nok allerede har opdaget, så er der flere gode grunde hertil. Så vi slutter af med tre mere af slagsen, hvis du endnu ikke er helt overbevist.   

  1. Du behøver ikke at have en masse forskellige grøntsager liggende på køl, som hurtigt bliver for gamle. Send dem på frost og brug dem efter behov.   
  1. Du slipper for at bruge tid på at skrælle, snitte og hakke - og sparer derfor også tid på opvask.   
  1. Med grøntsagerne tilgængelige i fryseren, kan du let sammensætte velsmagende og mættende retter - hurtigere end du kan ringe og bestille en pizza.  

I videoen præsenterer vi, hvordan du tilbereder hele 3 retter ved brug af frostgrønt.  

 

Morgenshake 

  • 250 ml. plantemælk/mælk 
  • 30 gram/1 scoop vaniljeprotein
  • 25 gram frossen spinat 
  • 75 gram frosne bær 
  • 1 banan 
  • 2 skefulde havregryn  

Antal kalorier: Ca. 400 

 

Frokostwraps  

  • 150 gram tofu 
  • 450 gram frossen fajitablanding 
  • 2 stk. tortilla wraps 

Antal kalorier: Ca. 850 

Halver kalorierne ved at nøjes med 1 pandekage.

 

Aftensmad 

  • 150 gram kylling i strimler 
  • 450 gram frossen wokblanding 
  • 1 tsk fedtstof til stegning 
  • 200 ml. kokosmælk (8-10%) 
  • 1 skefuld rød karry 
  • 1 håndfuld peanuts (25 gram)   

Antal kalorier: Ca. 700 

 

Velbekomme!  

 

Referencer

Ernæringsfokus

Precision Nutrition 

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar