Skrevet af: Kasper Odsbjerg

5 fejl der får dine nytårsfortsæt til at falde ned som en raket

Et nyt år nærmer sig og det betyder for rigtig mange, at de obligatoriske nytårsfortsæt bliver sat. 

Desværre viser det sig, at mellem 81-92 procent af alle nytårsfortsæt mislykkedes, og 8 ud af 10 gange vil du falde tilbage i dine gamle vaner.

Beklager… Vi ved det ikke er særlig motiverende læsning! 

At ændre vaner og adfærd er svært, men du kan lykkes hvis du griber det anderledes an, og ikke begår disse 5 fejltagelser når du laver dit nytårsfortsæt.  

Læs også: Sådan får du succes med at opnå dit mål og nytårsfortsæt

 

Udfordring 1: Du prøver at ændre alt på en gang

Løsning: Vælg 1 ting du er sikker på du kan gøre

Vi har skrevet om det flere gange før og dem som forsker i vaneændringer er enige: Du skal fokusere på en vane ad gangen og starte småt, så du er sikker på du kan lykkes dagligt. 

Når vanen er blevet en rutine, kan du gå videre til den næste – men vær forberedt, det kan tage flere uger eller måneder før det er blevet en rutine. 

Læs også: Så lang tid tager det at ændre vaner

 

Udfordring 2: Du starter med en vane som er for udfordrende

Løsning: Gør det så let at du ikke kan sige nej Citat: Leo Babauta, forfatter af ”The Power of Less”

Den primære udfordring ved en ny vane er at få startet! 

Det kræver meget motivation at træne efter en hård dag på arbejde, men så snart du kommer i gang med træningen, kræver det ikke meget viljestyrke at færdiggøre træningen. 

Derfor er en af de bedste ting du kan gøre for at lave en ny vane, at starte let. Planlæg 20 minutters træning i stedet for 1 time så du kommer afsted, så kan du altid lave mere når du først er i gang. 

 

Udfordring 3: Du fokuserer kun på resultatet og ikke processen

Løsning: Fokuser på dine handlinger og ikke målet 

Næsten alle nytårsfortsæt fokuserer udelukkende på målet. Hvad vil du gerne opnå? Hvor meget vil du tabe dig? Hvor mange gange vil du træne om ugen? Hvor meget vil du spare op?  

Problemet er, at nye mål ikke giver resultater, det gør en ny livsstil og en ny livsstil er en proces. 

Spørg i stedet dig selv, hvad skal du gøre for at nå målet og bryd det ned i mindre opgaver, som du føler dig overbevist om at du kan klare i hverdagens mange gøremål og udfordringer. 

 

Udfordring 4: Du ændrer ikke dine omgivelser 

Løsning: Skab omgivelser der gør det let at lykkes med dine vaner

Dine omgivelser har meget stor indflydelse på hvordan det går med at ændre dine vaner. Skal du dagligt kæmpe imod at undlade at spise slik og kage, fordi det står fremme på bordet, eller når du åbner køleskabet og skuffen, opbruger du hurtigt din viljestyrke. Skab i stedet nogle omgivelser der gør det let at få succes. Fyld køleskabet med frugt og grønt, tøm skufferne for det du gerne vil spise mindre af og få din familie til at bakke dig op i processen. 

 

Udfordring 5: Du tror ikke på at små ændringer batter 

Løsning: Bliv 1 procent bedre hver dag 

Bliver du 1 procent bedre hver dag (undefined) svarer det til at du bliver 37 gange bedre på et år. Du har altså ikke behov for at stoppe med at drikke alkohol, undlade at spise slik og kage eller træne 5 gange om ugen for at nå dit mål. Ændrer du blot en lille smule, og kan gøre det mere eller mindre hver dag, bliver det til store resultater over tid, og forhåbentlig resultater du kan holde ved. Vedholdenhed er vejen til succes!

 

Mangler du hjælp til at nå i mål med dit nytårsfortsæt, har vi erfaring med at hjælpe hundredvis af nordjyder med at ændre vaner. I uge 2 2022 starter vi vores populære holdforløb op for kvinder og mænd, som er opbygget efter selvsamme principper om at ændre vaner. Du er også altid velkommen til at booke en uforpligtende samtale og prøvetræning om et personligt træningsforløb. 

Rigtig godt nytår. 

 

Referencer 

The resolution solution: longitudinal examination of New Year's change attempts

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar