Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Hvor lang tid tager det at ændre vaner?

Du har sikkert hørt at det tager 21 dage at lave en ny vane. Denne antagelse er baseret på en plastikkirurg som erfarede at det tog omkring 21 dage for sine patienter at vænne sig til deres operation. Han brugte denne erfaring til at eksperimentere med egne vaner, hvor han også opdagede at det tog ham minimum 21 dage at lave en ny vane. Folk glemte “minimum” og siden har det heddet “det tager 21 dage at lave en ny vane”.

 

Hvor lang tid tager det egentlig at ændre vaner?

En gruppe forskere har sidenhen undersøgt hvor lang tid det tager at lave nye vaner. Studiet undersøgte 96 mennesker over en 12 ugers periode. Hver person skulle vælge 1 vane i 12 uger og hver dag rapportere om de foretog handlingen eller ej og hvor automatisk handlingen føltes. 

Resultatet var, at det i gennemsnit tager mere end 2 måneder før en vane bliver automatisk, 66 dage for at være præcis, med et spænd mellem 18 og 252 dage.

Hvor lang tid det tager dig at ændre vaner er svært at sige, det kommer an på hvor krævende handlingen er, dine omgivelser, dine nuværende vaner og din strategi.

Når alt kommer til alt er det ligemeget hvor lang tid det tager at lave en ny vane. Du skal gøre arbejdet hver dag før at det bliver til en vane. Den eneste måde at nå til dag 66 er ved at starte med dag 1. Så glem nummeret og fokuser på at gøre arbejdet hver dag.

 

Har du brug for råd, vejledning og forpligtelse? Så er du altid velkommen til at booke et gratis møde og høre hvordan vi kan hjælpe dig.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar