Skrevet af: Anne Søndergaard

Spis langsommere og tab dig

Hvis du vil gerne tabe dig og komme i bedre form, er det vigtigt at skabe bevidsthed omkring dine spisevaner, da et vægttab er bestemt af de kalorier du spiser vs. de kalorier du forbrænder. Et vægttab kræver kalorieunderskud. 

undefined

Denne vane kan hjælpe dit til kalorieunderskud

Spis langsomt (eller langsommere) og med bevidsthed, på den måde spiser du mindre. Når du spiser mindre, indtager du færre kalorier som kan være med til at skabe et kalorieunderskud, som fører til vægttab. 

Når du spiser sender kroppen en række signaler ud, som sætter gang i en række hormoner. Disse hormoner er bl.a. det der fortæller dig at du er mæt, fyldt eller stadig sulten. Det tager imellem 15-20 minutter før disse hormoner giver dig signalerne. Lærer du at sætte tempoet ned, vil du mærke hvornår du er tilfreds og ikke fyldt og dermed indtage færre kalorier, hvilket kan være med til at du taber dig.

At spise mindre er en af de vigtigste strategier (vaner) at lære, for at opnå og vedlige holde et vægttab. 

Spis langsomt er en strategi du altid kan bruge, uanset hvilken situation du befinder dig i, og altid kan gå tilbage til, også hvis alt andet går skævt. Du kan se spis langsomt som din nøgle-vane - den vane du altid kan holde fast i og den er vigtigere end at få alt andet til at være perfekt. 

I en travl hverdag, hvor alt andet går hurtigt, kan det være svært at spise langsomt, svært at huske og svært at praktisere, men der er nogle strategier der gør det nemmere:

 

Sådan spiser du langsommere

Afsæt et par ekstra minutter til hvert måltid i dag, brug minutterne til blot at være bevidst, nærværende og tilstede, træk vejret og tag en pause imens du spiser.

  • Læg bestikket ned mellem hver bid
  • Når du tager en bid: smag på maden, læg mærke til smag og tekstur 
  • Tag en slurk vand mellem hver bid
  • Slap af
  • Vent et øjeblik mere, før du tager dit bestik op igen
  • Gentag

 

Hjælp dig selv til succes og med at lykkes med opgaven

Mind dig selv om den vane du vil lære:

  • Skriv en note til dig selv, om dit mål om at spise langsommere (mindre). Skriv det på en post-it-seddel, og sæt den på din computer eller dit køleskab. Sæt den et sted du ofte ser den, og hvor du vil blive mindet om det inden du skal spise
  • Indstil en påmindelse, eller en alarm, inden dine måltider, som minder dig om din vane. 

 

Det tager tid at ændre vaner og vil kræve en ekstra indsats i starten, det er helt okay. Øv dig og forbliv på sporet. 

 

Har du brug for hjælp til at ændre dine kost- og træningsvaner? Så kan du altid booke en gratis, uforpligtende samtale omkring hvordan vi kan hjælpe dig. Skriv til os her og få et møde med det samme. 

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar