Skrevet af: Kasper Odsbjerg

4 måder du kan gøre træning til en vane

Drømmer du om at finde ud af hvordan du kan blive motiveret til at træne, og hvordan du kan gøre træning til en vane der holder ved?

Sandheden er, at det er svært at ændre adfærd og leve en ny livsstil, men der er nogle strategier der kan gøre det nemmere.

Vi har brugt disse 4 strategier til at gøre træning til en vane for mange af vores medlemmer. 4 strategier som vi er overbeviste om at der også kan hjælpe dig. 

 

1. Lav et ritual der gør det nemmere at komme i gang

Før en handling bliver til en vane, skal du gentage handlingen igen og igen (i gennemsnit tager det 66 dage at ændre vaner) og før du kan tage handling, kræver det at du får startet. Kommer du ikke i gang med at tage handling, så vil du ikke ændre dine vaner. 

Det betyder, at kan du finde en måde der gør det nemmere at få startet, så vil du have nemmere ved at ændre dine vaner.

En tilgang kan være at lave et ritual, hvor du tilføjer din træning i forlængelse af en af dine nuværende vaner. Det kan eksempelvis se sådan her ud:

Efter [Nuværende vane] vil jeg [ny vane]

Efter du tager dit arbejdstøj af, skifter du til træningstøj 

Efter arbejde kører du direkte til træning

Efter du har puttet børnene, løber du en tur

Ved at tilføje din nye vane i forlængelse af en eksisterende vane, har du en ’trigger’ der vil hjælpe dig med at få startet.

 

En anden metode er at planlægge dag, tid og sted, det kan du gøre ved at udfylde denne sætning:

På [Dag] Kl. [Tidspunkt] vil jeg styrketræne [Sted]

På mandag kl. 16.00 vil jeg styrketræne i Unlimited Performance

Ved at planlægge hvornår du vil træne, er der 2-3 gange større sandsynlighed for at du får trænet. 

 

 

2. Start småt

Den bedste måde at gøre træning til en vane er ved at gøre din træning så overskuelig, at du ikke kan sige nej, og du kan gøre det selvom din viljestyrke og motivation er i bund. 

I stedet for at planlægge en svær vane, du kun kan udføre i de mest optimale perioder i dit liv, så planlæg i stedet en let vane, du kan udføre hver uge, resten af dit liv.

Det kunne f.eks. se således ud:

A (Svær vane): Styrketræning 3 gange om ugen af 1 time

B (Let vane): Styrketræning 3 gange om ugen af 2 øvelser i 15 minutter

Husk: det handler om at få startet! Når du først er kommet i gang, kan det være du laver mere end planlagt.

 

3. Fokuser på vanen først og resultatet senere

Mange bliver utålmodig og stopper, inden træningen er blevet til en vane, fordi de tænker på hvor meget de gerne vil tabe sig, eller hvor meget de gerne vil løfte, i stedet for at fokusere på processen

 

Lad være med at begå den samme fejl!

I starten skal din vigtigste prioritet være at skabe en rutine du kan holde ved, ikke på resultatet du gerne vil opnå. Sagt med andre ord, det vigtigste er at du ikke springer over en træning, end om du opnår fremgang.

Så snart du bliver en person der ikke springer over din træning, så kan du bekymre dig om at få resultater. 

 

4. Få forpligtelse og fællesskab

Det er nemmere at springe en aftale over med sig selv, end at aflyse en aftale overfor andre, som venter på dig.  

Du kan derfor med fordel fortælle andre hvornår du vil træne, eller lave træningsaftaler. Hermed øger du sandsynligheden for at få træne, da det er svært at bryde en aftale og dermed risikere at skuffe andre. 

Træner du sammen med andre og får du opbygget nogle gode bekendtskaber i træningscenteret, får du samtidig den fordel, at din træning også får et socialt formål og det bliver hyggeligt og sjovt at tage til træning. Træningen bliver derfor en del af dit sociale liv og mere end bare træning.

 

Det er præcis den forpligtelse og fællesskab vi har skabt i UP, med personlig træning i en hyggelig atmosfære, stemningen på vores holdforløb og private træningsomgivelser, hvor alle kender alle og føler sig trygge. 

 

Mangler du forpligtelse, fællesskab og generelt hjælp til at opbygge gode kost- og trænignsvaner? Så står vi klar til at hjælpe dig. Book en gratis samtale og hør mere om et forløb.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar