Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Sådan holder du ved din motion og træning i ferien

Sommerferien står for døren og det betyder for mange et velfortjent afbræk fra dagligdagens gøremål, med oplevelser og rejser. 

Hvis du styrketræner, er du måske bekymret for hvordan du kan holde ved din træning og vedligeholde din muskelmasse imens du er afsted.

Bare rolig! Du skal ikke være bekymret for, at du mister alt din muskelmasse og din styrke ved at holde træningsfri et par uger. Faktisk viser forsikring at du kan holde 2-4 ugers pause, uden at det påvirker din nuværende styrke og muskelmasse. 

Læs mere om det her

Dog kan en reduktion af dit aktivitetsniveau og sandsynligvis øget indtag af kalorier i din ferie påvirke din vægt samt evnen til at komme tilbage i gode træningsrutiner. Derfor anbefaler vi at du fortsat holder dig aktiv, selvom du er på ferie. 

Her får du vores bedste tips til at holde dig aktiv i din ferie.

 

1. Book et hotel med fitness 

Hvis du bedst muligt vil holde ved din træningsplan og rutiner i ferien, er den bedste løsning at booke et hotel med fitness. Så kan du evt. klare træningen inden dagens udflugt starter, eller inden du skal sole dig ved poolen.  

 

2. Book en personlig træningstime / holdtime i et trænings- crossfitgym 

Få ny inspiration til din træning, mød nye mennesker og fald i snak med de lokale. Af de lokale kan du få de bedste fif til steder du skal besøge, imens du træner – det er win win!

 

3. Træning med egen kropsvægt

Du kan sagtens holde din træning ved lige med egen kropsvægt.

Her er forslag til et lår-balle-mave program du kan træne 1-3 x om ugen imens du er på ferie, det er langt bedre end at holde pause.

A1: Split Squat - Bulgarian - Bagerste ben på stol
A2: Hip Thruster - 1 ben - Ryg på sofa
A3: Push Up - På tæer/gulv/til bord
A4: Situp

Lav så mange gentagelser du kan i hver øvelse, lige efter hinanden, i 2-5 runder.

 

4. Løb en tur

Tag løbeskoene med og få forbrændt en masse kalorier imens du oplever din rejsedestination, så smager maden også meget bedre efterfølgende! 

 

5. Svøm baner i poolen

Det behøver ikke at være mere kompleks, end at klare dagens træning i poolen. Svøm nogle baner og få pulsen op, gerne i mere end 10 minutter, så får du sol og aktivitet samtidig – skønt!

 

6. Transporter dig på cykel/gåben

I stedet for at booke en taxi, tage bussen eller metroen, så lej en cykel eller transporter dig på gåben. Det bliver til rigtig meget aktivitet på en dag, og så får du samtidig oplevet byen fra en helt anden vinkel, end fra et passagersæde.

 

Rigtig god ferie. 

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar