Skrevet af: Oliver Thorgaard

5 tips til at få dit nytårsforsæt til at holde hele året

Der bliver ofte lavet nytårsforsæt ved årsskiftet, men det er desværre de færreste der varer ved hele året.

Vidste du at der faktisk kun er 8 % der får succes med sit nytårsforsæt?

De dårlige odds skyldes, at vi mennesker har en tendens til at overvurdere egne evner og sætter komplekse mål, uden en konkret og simpel plan!

Det vil vi lave om på, med 5 gode tips til hvordan du får succes med dit nytårsforsæt i år!

 

5 tips til at du får succes med dit nytårsforsæt

Har du før prøvet at lave et nytårsforsæt du ikke har kunnet holde, eller er du i gang med et lige nu, og føler du allerede nu at du er ved at falde af på den? Det kan være du går og tænker, at i år skal det være din tur til at tabe nogle kg, lære at jonglere eller give den ekstra gas på jobbet, så du kan få en lønforhøjelse? 

Et nytårsforsæt kan være tusind ting, men uanset hvad, så er det kræver det en indsats. Vi ser ofte folk der vil opnå deres mål med sådan en glød, at de kommer til at give den alt hvad de har de første uger, hvorefter de brænder ud. Hvis du godt kunne tænke dig at gå hele vejen med dit nytårsforsæt, men har en ide om at alt-eller-intet tankegangen vil tage over igen, så kan du måske bruge disse tips til at følge dit mål til dørs!

 1. Sæt delmål

  Du kender sikkert følelsen af at sætte et mål, som simpelthen bliver for stor en mundfuld at gabe over. ”Jeg vil tabe mig 15 kg”, ”jeg vil lægge hele min livsstil om”, ”jeg vil gerne motionere hver dag”. Alle disse mål er rigtig fine i sig selv, men der er måske langt fra udgangspunktet og til det endelige mål.
  Derfor kan du med fordel dele dit mål op i små realistiske delmål, med en kortere tidshorisont end slutmålet. På denne måde kan du nemlig opleve en masse små succeser på vejen og bevare motivationen til du når dit mål.
 2. Start med en simpel og let ændring, og byg på løbende

  Vi ser ofte at det nye år bliver brugt til at skabe et nyt jeg (New Year, New Me). Men vi mennesker er vanedyr, og vaner er meget svære at bryde op fra den ene dag til den anden. Derfor er det ikke altid en fordel at sige ”jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for ellers så gør jeg ikke nok, og så kan det også være ligegyldigt”. Det er tit her at folk brænder ud, fordi de ikke har fået redskaberne til at ændre så meget på én gang. Man kan heller ikke bliver professionel sportsudøver fra den ene dag til den anden, det kræver træning af mange forskellige færdigheder, og en masse timers øvelse.
  Hvis du derfor har et mål om at du vil have en sund livsstil i det nye år, så start med at inkludere én ting ad gangen, indtil det er blevet en vane. Fx start med at spise mere grønt end du gjorde før, ved at spise 1 knytnæve til alle dine måltider. ELLER start med at motionere én gang om ugen hver onsdag kl. 16. På den måde bliver det langt mere overskueligt, og chancen for succes langt højere!
 3. Forpligt dig til dit mål

  Det kan være fristende at blive indenfor når det er koldt, eller skippe en træning fordi man er lidt træt en dag, og så længe der ikke er nogen der ved du gør det, så er det jo okay!
  Men her snyder du desværre kun dig selv, selvom vi godt kan følge tankegangen. Derfor kan det være en fordel at fortælle venner, kæreste, familie, træner o.lign. omkring dit mål, og få dem til at følge op på din fremgang (og sikre at du når dine delmål, eller passer dine små ændringer). Så er du nemlig ikke kun forpligtet til dig selv, men også til andre.
  Hvis du skal tage det skridtet videre, så kan du også tilmelde sig et event. Hvis dit mål er at løbe noget mere, så kan du tilmelde dig et 5 km løb eller et halvmarathon. Så har du nemlig en deadline der presser lidt på, som forpligter dig til at tage handling.
 4. Før en logbog og track din indsats

  En logbog er noget vi selv bruger rigtig meget, i arbejdet med vores klienter. Det er for at sikre at opgaverne bliver løst, og de dermed ikke er for udfordrende. Det skaber et godt overblik over hvad du gør lige nu, og hvor godt du klarer det – Og så har du mulighed for bedre at forstå hvornår du er klar til at gå videre til næste skridt.

  Her kan du læse mere om fordele ved at bruge en logbog
 5. Søg hjælp og vejledning

  Det kan være rigtig svært at skabe ændringer, eller kæmpe mod et mål som du ikke har opnået før. Derfor kan du med fordel søge hjælp hos en der har erfaring indenfor området. Vil du gerne blive bedre til sprog, så start på et kursus med en underviser. Vil du gerne have bedre styr på dit forhold, så gå til parterapi. Vil du gerne i form, tabe dig eller blive stærkere så start på et hold, eller opsøg en personlig træner.
  Alle disse er eksperter indenfor deres område (forhåbentlig), og sidder med en masse viden som du højst sandsynlig ikke har tid, eller lyst til at indsamle på egen hånd. På den måde starter du effektivt ud, fremfor at famle dig frem i blinde, og måske komme tættere på dit mål, måske ikke.

 

Hvis du vil have hjælp til at nå i mål med netop DIT mål, så kan du kontakte os for en uforpligtende samtale.

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar