Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Dette er den sundeste frugt hvis du vil tabe dig

Hvis du har forsøgt at tabe dig, har du måske hørt at frugt er usundt i store mængder, at frugtsukker feder eller at nogle frugter er sundere end andre, hvis du vil tabe dig. Men passer det?

 

Frugt og vægttab

Et vægttab kræver at du forbruger flere kalorier end du indtager.

Læs mere om kalorier her: hvad er kalorier

Alle fødevarer kan derfor være usunde hvis du spiser for meget i forhold til dit aktivitetsniveau, eller hvis ikke du får dækket dit generelle behov for næringsstoffer igennem en varieret kost. 

Det er altså ikke mængden af frugtsukker der feder, men derimod dit samlede indtag af mad. 

Frugt indeholder meget vand og mange fibre. Det betyder at frugt indeholder få kalorier i forhold til hvor meget de fylder og mætter. Det er derfor svært at overspise frugt. Frugt er desuden rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler som er med til at regulere en lang række af kroppens funktioner. 

Hvis du gerne vil tabe dig, er det sandsynligvis ikke dit indtag af frugt du bør fokusere på. Nærmere at spise mere frugt (og grønt), hvis du erstatter det med nogle af de andre kalorietætte snacks du spiser, når du bliver lækkersulten eller hvis du har brug for en snack i en fart. 

Læs også: Spis grøntsager og frugt hvis du vil tabe dig

 

Sundeste frugt for et vægttab

Alle frugter er sunde og du må spise alle former for frugt (og alle fødevarer for den sags skyld) hvis du vil tabe dig - det afhænger som sagt af den samlede mængde du spiser. 

Hvis vi skal udnævne den sundeste frugt for et vægttab, er det den frugt som indeholder færrest kalorier og som du føler der mætter dig bedst. 

Nedenfor har vi listet 8 tilfældige frugter og angivet kalorieindholdet pr. 100 g. I dette tilfælde vil den sundeste frugt for et vægttab være en vandmelon. 

undefined

Klar til forandring?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at opnå dine personlige mål. Kunne du tænke dig at høre mere om et træningsforløb ved Unlimited Performance? Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Se mere her

Modtag træningsnyt

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar