Skrevet af: Anne Søndergaard

Du spiser sundt men du taber dig ikke?

De 3 hyppigste årsager til at du ikke taber dig selvom du spiser sundt og hvad du skal gøre i stedet. 

 

1. Du spiser for meget

Selvom du spiser sundt kan du godt spise for meget. Et vægttab kræver et kalorie underskud. Ligegyldigt om kalorierne kommer fra chokolade eller spidskål, skal det samlede energiindtag være mindre end det samlede energiforbrug. Læs mere om kalorier her

Du kan sagtens spise sundt og varieret, mange grøntsager, gode fedt- og proteinkilder samt fiberrige kulhydrater uden at du taber dig. Årsagen til dette er, at du enten ligger i kalorie ligevægt eller i kalorie overskud. 

 

Sådan spiser du mindre:

  • Spis af mindre tallerkner
  • Portionsanret og spis kun én portion
  • Drik 1/2 liter vand ca. 15 min før dit måltid

 

2. Sunde snacks

Du spiser sunde naturlige snacks, som er sunde men de indeholder mange kalorier. Det kan f.eks. være nødder, dadler, mørk chokolade,  raw eller protein bars. Snacks som er nemme at overspise, da de indeholder mange kalorier men ikke mætter særlig meget. Snacks kan være årsagen til at du ikke taber dig, selvom du spiser sundt. 

 

Sådan snacker du mindre ”kalorierigt”?

  • Erstat nødder, dadler, osv. Med frugt og grønt, som indeholder færre kalorier, f.eks. cherrytomater, agurkestænger, gulerødder, æbler i både osv. 
  • Fjern fristelserne så de ikke er tilgængelige, på den måde snacker du mindre. 
  • Identificer hvad det egentlig er du har brug for. Snacker du fordi du er træt, kedsomhed eller på andre følelser. Find en anden løsning end snacks, f.eks. gå en tur, ring til en ven, tag et bad eller dans til din yndlingsmusik. 

 

3. Du spiser for lidt

Du spiser en sund og restriktiv kost, du er på kur. Du glæder dig til at din kur er overstået og kan ikke se dig selv leve sådan resten af dit liv. Det resulterer i, at du nogen gang kan træde ved siden af og falde i, som medfører at du overspiser og indtager langt flere kalorier end du har sparet under din restriktive kost. 

 

Sådan undergår du overspisning: 

  • Start i det små, foretag så lille en ændring, at du kan gøre den i dag, i morgen og resten af dit liv. Læs mere om at ændre vaner her
  • Sæt realistiske mål, læs mere om at sætte mål her
  • Gør dit vægttab permanent, læs her hvordan. 

 

Vil du gerne i mål med dit vægttab og have de redskaber som passer til dig, vil vi gerne hjælpe dig. Kontakt os gerne for en uforpligtende samtale på info@unlimitedperformance.dk 

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar