Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Sådan når du dit mål selvom du ikke er motiveret

Hvorfor er det, at nogle personer kan holde ved deres gode vaner, mens de fleste har udfordringer med at forblive motiveret?

Det er et spørgsmål som forskere har undersøgt i flere år.

De har blandt andet fundet frem til, at måden at holde motivationen oppe, er ved at arbejde med opgaver med en tilpas sværhedsgrad.

 

Optimale zone af udfordring

Den menneskelige hjerne elsker udfordringer, men kun hvis det er inde for en optimal zone af udfordring – hverken for let eller for svært, men lige akkurat tilpas. 

Når du prøver at etablere en ny vane, er det vigtig at holde handlingen så let som mulig, så du kan holde ved, selvom omstændighederne ikke er perfekte (og nej, omstændighederne bliver aldrig perfekte, så du kan lige så godt komme i gang nu).

Når en handling er blevet en vane, er det derimod vigtig at blive ved med at udfordre dig selv og opleve små forbedringer. Det er disse forbedringer og udfordringer der holder dig i ilden, og din motivation oppe, så du ikke keder dig. 

Læs også: Brug en træningslogbog til at få optimale resultater

  

Du vil ikke være motiveret hele tiden

Ingen vaner vil forblive interessante for evigt, og på et tidspunk vil alle møde den samme udfordring – motivationen forsvinder!

Motivation kommer og går i løbet af dagen, ugen, måneden eller året. Dette kalder Stanford Porfessor BJ Fogg for "motivationsbølgen".

Mange stopper når de mister motivationen, fordi de tror, at succesfulde mennesker har uendelig motivation. Men det er vigtig at huske på at ALLE er demotiveret i perioder og motivation svinger op og ned. Du kan derfor ikke altid lade dig afhænge af lyst og motivation. 

Forskellen på de mennesker der når deres mål og dem som ikke gør er, at de som når i mål fortsætter, selvom det  i perioder er hårdt og kedeligt og lysten ikke er der. Det handler om at finde en måde at få tingene gjort alligevel.

 

Sådan fortsætter du selvom du ikke er motiveret

Vi har alle mål vi gerne vil opnå her i livet, men uanset hvad du forsøger at blive bedre til, kan det være lige meget, hvis du kun kan udføre arbejdet når det er belejligt og du er motiveret. Det kræver vedholdenhed at opnå store resultater.

Næste gang du mangler motivation, så sæt dine krav ned og gør det let og overskueligt for dig selv, ligesom når du skal introducere en ny vane. Store opgaver kræver meget motivation, små opgaver kræver lidt motivation.

Læs også: Sådan får du motivation til alt

Du kan fx i en periode træne færre gange pr. uge, gøre din træning kortere eller gøre din træning mere underholdende - alt er bedre end ingenting og der skal ikke ret meget træning til at vedligeholde. Vedligeholder du dine resultater, i perioder med lidt motivation, er du klar til at bygge på næste gang motivationsbølgen rammer dig, istedet for du skal bruge hele bølgen til at indhente de resultater du har tabt, hvis du stopper hver gang du ikke er motiveret.

Husk der er mange træninger du ikke har haft lyst til, men har du nogensinde fortrudt en træning du kom afsted til?

 

Er du interesseret i et træningsforløb? Så kontakt os og hør nærmere omkring et træningsforløb.

 

Referencer

Atomic Habits. James Clear.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar